Η ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης των προϊόντων μας κατανοεί την σπουδαιότητα και την σημασία της χρήσης συστατικών υψηλής ποιότητας στα προϊόντα GU. Εσείς ως αθλητής, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ακριβώς τι βάζετε στο σώμα σας ως καύσιμο για να έχετε ενέργεια στις προπονήσεις και στους αγώνες σας. Από την δική μας πλευρά εδώ στην GU, θέλουμε να είμαστε σαφής στο ποια από τα προϊόντα μας έχουν συστατικά ζωικής προέλευσης και ποια είναι φιλικά και κατάλληλα για όσους κάνουν χορτοφαγική διατροφή, γνωστή στους περισσότερους ως vegan diet. Γι’ αυτό το λόγο φτιάξαμε τις παρακάτω δύο λίστες:

ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕ VEGAN ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ VEGAN
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ VEGAN;

Ορισμένα προϊόντα που είναι φιλικά προς την vegan διατροφή παράγονται σε εγκαταστάσεις που μοιράζονται εξοπλισμό με άλλα μη-vegan συστατικά. Εμείς θέλουμε να σας ενημερώσουμε γι αυτό, ώστε να μπορείτε να λάβετε την σωστή απόφαση και σύμφωνα με την δική σας διατροφική προτίμηση, ειδικά σε περίπτωση που είσαστε “φανατικοί” χορτοφάγοι και ψάχνετε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

ΤΑ GU ENERGY GELS ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ VEGAN…

Το 2015, ένας από τους υπαλλήλους μας, αφοσιωμένος αθλητής ο ίδιος, που ακολουθούσε φυτικής προέλευσης διατροφή γνωστή σε πολλούς ως «plant-based nutrition» έθεσε μια ερώτηση, “γιατί δεν είναι τα GU Energy Gels vegan;” Αυτή η ερώτηση ώθησε την ομάδα μας στo Tμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης να εξετάσει προσεκτικά ένα-προς-ένα τα συστατικά του ενεργειακού μας gel, και πιο συγκεκριμένα τα αμινοξέα, τα οποία είναι κρίσιμα συστατικά των προϊόντων μας. Ένα απαραίτητο αμινοξύ, η λευκίνη, είναι υπεύθυνο για την έναρξη της πρωτεϊνικής σύνθεσης, μια διαδικασία μέσω της οποίας οι μύες σας ανοικοδομούνται και δυναμώνουν. Υπάρχουν διαθέσιμες δύο ειδών λευκίνες, η μια είναι η φυτικής προέλευσης και η άλλη είναι η ζωικής προέλευσης λευκίνη. Πολλά όμως προϊόντα χρησιμοποιούν την πιο προσιτή λευκίνη που είναι ζωικής προέλευσης.

Ωστόσο, η ομάδα μας στo Tμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης δεν ήταν διατεθειμένη να θυσιάσει την ποιότητα για λόγους ευκολίας ή για λόγους οικονομίας, γι’ αυτό και εργάστηκαν ακούραστα για να δημιουργήσουν – και τα κατάφεραν – μια γρήγορα διαλυόμενη φυτικής προέλευσης λευκίνη. Τώρα, μπορούμε και προσθέτουμε λευκίνη φυτικής προέλευσης και πλέον φτιάχνουμε προϊόντα 100% vegan χωρίς να υπονομεύεται η απόδοση!

ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΑ

Γνωρίζατε ότι όλες οι συσκευασίες (τα περιτυλίγματα) των προϊόντων μας είναι ανακυκλώσιμες; Για να κρατήσουμε τα απορρίμματα μας μακριά από χώρους υγειονομικής ταφής (και βέβαια μακριά από τα μονοπάτια μας), έχουμε κάνει εύκολη τη συλλογή των χρησιμοποιημένων περιτυλιγμάτων σας, τα οποία μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε και να τα μετατρέψετε σε αντικείμενα όπως καρέκλες τύπου Adirondack ή βάσεις στήριξης ποδηλάτων. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα ανακύκλωσης (που προς το παρόν τρέχει μόνον στην Αμερική), ελέγξτε την συνεργασία της GU Energy Labs USA με την TerraCycle, ή στείλτε μας την ιδέα σας για το πως μπορούμε να το εφαρμόσουμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα. Εμπλακείτε με την ομάδα της GU, βοηθήστε να μειώσουμε το οικολογικό αποτύπωμα στους δρόμους και στα μονοπάτια που τρέχουμε!