fbpx
ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ GURU2023-07-11T13:10:23+02:00
Μπορεί να πάθω αφυδάτωση από την καφεΐνη σε ένα αθλητικό ποτό;2018-02-12T10:09:00+02:00

Μια βασική ερώτηση σχετικά με την καφεΐνη που περιέχει ένα αθλητικό ποτό που περιστρέφεται γύρω από το γνωστό διουρητικό αποτέλεσμα που επιφέρει, και το κατά πόσο αυτό προάγει την αφυδάτωση. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατάποση καφεΐνης κατά τη διάρκεια της άσκησης δεν επηρεάζει την απώλεια βάρους, τους ρυθμούς εφίδρωσης, την παραγωγή ούρων και τον όγκο του πλάσματος, σε σύγκριση με την κατάποση μόνο νερού. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη μειωμένη ροή αίματος των νεφρών κατά τη διάρκεια της άσκησης, η οποία είναι ανάλογη της έντασης της άσκησης και η οποία ελαχιστοποιεί την παραγωγή ούρων. Επομένως, φαίνεται ότι η καφεΐνη δεν θα οδηγήσει σε διούρηση αν καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της άσκησης – και δεν θα συμβάλει σε αφυδάτωση.

Γιατί η ταυρίνη είναι καλή για αθλήματα αντοχής;2018-02-09T14:45:53+02:00

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι κατά τη διάρκεια παρατεταμένης άσκησης ή αγώνα (Ironman 70.3 και full Ironman) μειώνεται η ικανότητα της καρδιάς να αντλεί αίμα (συσταλτικότητα του μυοκαρδίου), γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ικανότητα άσκησης. Με παρόμοιο τρόπο, η παρατεταμένη άσκηση επιφέρει και κόπωση των σκελετικών μυών.

Η ταυρίνη βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας της καρδιάς και των μυών, βοηθώντας μέσω της διαχείρισης του ασβεστίου, και μπορεί να βοηθήσει ώστε να μειωθεί η κόπωση σε αυτούς τους ιστούς κατά τη διάρκεια παρατεταμένης άσκησης. Επιπλέον, η ταυρίνη έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη μυϊκή λειτουργία με τη γήρανση, και όταν συνδυάζεται με την καφεΐνη αυξάνει την απόδοση κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής (test) χρονομέτρου 1 ώρας.

Ποιος είναι ο ρόλος της β-αλανίνης και της καφεΐνης στο Roctane Energy Drink Mix;2018-02-09T14:35:25+02:00

Η βήτα-αλανίνη χρησιμοποιείται για να συμπληρώσει τη δίαιτα του αθλητή με σκοπό να αυξήσει την ανθεκτικότητα των μυών του και την ικανότητά τους να παράγουν περισσότερο έργο. Η βήτα-αλανίνη είναι ένα από τα περιοριστικά συστατικά μιας άφθονης μυϊκής πρωτεΐνης που ονομάζεται καρνοσίνη, η οποία βοηθά στη ρύθμιση των μεταβολών του pΗ των μυών κατά τη διάρκεια της άσκησης. Έχει αποδειχθεί ότι η συμπληρωματική πρόσληψη β-αλανίνης μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της περιεκτικότητας των μυών σε καρνοσίνη και επομένως στην αύξηση της ανθεκτικότητας τους και στην ικανότητα ελαχιστοποίησης των μεταβολών στο pΗ των μυών κατά τη διάρκεια έντονων προσπαθειών, κυρίως πάνω από το αναερόβιο κατώφλι.

Η καφεΐνη έχει αποδειχθεί σε πολλές μελέτες ότι συνεισφέρει στην αύξηση της απόδοσης. Το αν η ζητούμενη απόδοση ήταν σε μικρής ή μεγάλης διάρκειας αγώνα – σημασία έχει ότι η καφεΐνη βοηθά τους αθλητές να αποδίδουν καλύτερα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση της απόδοσης μειώνοντας την αίσθηση της αντιληπτής προσπάθειας (RPE = Rate of Perceived Exertion), καθώς και βοηθώντας τους αθλητές να διατηρήσουν την εστίαση και τη συγκέντρωσή τους.

Γιατί το Roctane Energy Drink Mix κοστίζει περισσότερο από το Energy Drink Mix;2018-02-09T14:20:08+02:00

Το Roctane Energy Drink Mix έχει πολλά πρόσθετα συστατικά που αυξάνουν το κόστος παραγωγής σε σύγκριση με το απλό Energy Drink Mix. Το κόστος αυτό περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα συστατικά που περιέχονται στο Roctane Energy Drink Mix και το κάνουν μοναδικό και σαν τίποτε άλλο στην αγορά – μια ειδική και κορυφαίας ποιότητας μαλτοδεξτρίνη για την αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας του ροφήματος και βελτίωση της συνοχής του, υψηλής ποιότητας καφεΐνη και ταυρίνη, βήτα-αλανίνη, ιστιδίνη και όλων των διακλαδισμένων αμινοξέων.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το Roctane Energy Drink Mix με το Roctane Energy Gel;2018-02-09T14:11:19+02:00

Αν χρησιμοποιείτε ήδη το Roctane Energy Gel, μπορείτε να αντικαταστήσετε μερικά Roctane Gel με το Roctane Energy Drink Mix. Αυτό θα σας βοηθήσει στο να προσαρμόσετε ακριβώς την πρόσληψη των θερμίδων που θέλετε να πάρετε επάνω στις ανάγκες σας, και θα σας προσφέρει τα ευεργετικά συστατικά που υπάρχουν τόσο στο Roctane Gel, όσο και στο Roctane Energy Drink Mix.

Παρόλο που πολλά συστατικά είναι παρόμοια στα δύο προϊόντα (υδατάνθρακες, διακλαδισμένα αμινοξέα, ιστιδίνη και καφεΐνη), το καθένα από τα δύο αυτά προϊόντα έχουν μοναδικά συστατικά που μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της απόδοσης σας (gel – βιταμίνη Ε ως αντιοξειδωτικό, βήτα-αλανίνη για να βοηθήσει στην αύξηση της ανθεκτικότητας των μυών).

Συνεπώς, η χρήση και των δύο προϊόντων θα βοηθήσει στην παροχή όλων των διατροφικών πλεονεκτημάτων τους αθλητές που απαιτούν το καλύτερο τόσο από τον εαυτό τους, όσο και από την διατροφή τους. Πολλοί αθλητές, το μόνο που χρειάζονται κατά τη διάρκεια μια μεγάλης και παρατεταμένης άσκησης είναι ένα παγούρι με 500ml Roctane Energy Drink Mix και ένα Roctane Energy Gel ανά ώρα, που τους δίνουν συνολικά 340 θερμίδες και την ιδανική (διατροφική) υποστήριξη για να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή τους.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω το GU Roctane Energy Drink Mix;2018-02-09T14:47:47+02:00

Το Roctane Energy Drink Mix είναι σχεδιασμένο ειδικά για τις αυξημένες απαιτήσεις που έχουν οι μεγάλης διάρκειας προπονήσεις ή αγώνες υπερ-αντοχής. Πιο συγκεκριμένα, αγώνες που διαρκούν 4+ ώρες. Το Roctane Energy Drink Mix είναι θερμιδικά πυκνό, που σημαίνει πως σας προσφέρει αρκετές θερμίδες, αφού η κατανάλωση των απαραίτητων θερμίδων κατά τη διάρκεια αυτών των αγώνων (υπερ-μαραθώνιοι, Ironman 70.3 και full Ironman) αποτελούν μια πρόκληση.

Η καφεΐνη περιλαμβάνεται στο Roctane Energy Drink Mix με σκοπό να διεγείρει το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), να αυξήσει την συγκέντρωση και να μειώσει την αντίληψη του πόνου, προσφέροντας σωματική αντοχή, μειωμένη αίσθηση της κόπωσης και αυξημένη απόδοση. Όλα αυτά τείνουν να «χαλάνε» κατά τη διάρκεια παρατεταμένων προσπαθειών. Η ταυρίνη περιλαμβάνεται για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κόπωσης της καρδιάς και των σκελετικών μυών – καθώς όπως έχει αποδειχθεί, συμβάλλει στην αύξηση της συσταλτικότητας – κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια μεγάλων προσπαθειών όπου η διαχείριση κόπωσης είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Η προσθήκη βήτα-αλανίνης και ιστιδίνης βοηθά στο να ρυθμιστεί το γαλακτικό οξύ που προκαλείται από την υπέρβαση του ορίου γαλακτικού οξέος (αναερόβιο κατώφλι) και τα αμινοξέα βοηθούν στην πρόληψη της μυϊκής βλάβης (τραυματισμού) και βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών.

Παρόλο που η φόρμουλα του Roctane Energy Drink Mix είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις αυξημένες απαιτήσεις των προπονήσεων και των αγώνων υπεραντοχής, αυτό το ποτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τη διάρκεια έντονων προπονήσεων, όπως μια προπόνηση όπου ένας αθλητής θα εκτελεί επαναλήψεις (set) στο κατώφλι του, για παράδειγμα 4 x 15’. Σε τέτοιου είδους έντονη προσπάθεια η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τη συγκέντρωση και να βοηθήσει τον αθλητή να πιέσει καθόλη την διάρκεια της προπόνησης του. Επιπλέον, αυτού του είδους η προπόνηση επειδή είναι πολύ έντονη μπορεί να είναι πρόκληση στο να καταναλώσετε αρκετές θερμίδες, κάνοντας ένα ενεργειακό ποτό πυκνό (σε θερμίδες) όπως το Roctane Energy Drink Mix, ευεργετικό και αποτελεσματικό. Συνδυάζοντας αυτό το πλεονέκτημα με την αυξημένη ικανότητα του να ρυθμίζει την αίσθηση του γαλακτικού οξέως και βοηθώντας σας να έχετε μια γρηγορότερη αποκατάσταση, το Roctane Energy Drink Mix μπορεί να ωφελήσει εργογενεσιακά πολλούς αθλητές κατά τη διάρκεια έντονων προπονήσεων.

Είναι το GU Energy Stroopwafel ασφαλές για τα παιδιά;2018-02-08T13:56:01+02:00

Ναι σίγουρα! Το GU Energy Stroopwafel είναι καλό για όποιον χρειάζεται ενέργεια όταν παίζει, όταν κάνει αθλητισμό στο σχολείο, είναι σε πεζοπορία, ή απλά είναι δραστήριος και ακολουθεί έναν ενεργό τρόπο ζωής. Τα παιδιά από μόνα τους έχουν πολύ ενέργεια, από την άλλη ακολουθούν ένα εξαντλητικό καθημερινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολλές ώρες στο σχολείο, αθλητικές δραστηριότητες και φυσικά διάβασμα. Το GU Energy Stroopwafel είναι ένα ιδανικό και υγιεινό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας τους. Πιθανότατα θα θέλετε να τα κρατήσετε μακριά από τις γεύσεις που περιέχουν καφεΐνη, δεν υπάρχει λόγος να τα κάνετε ακόμα πιο υπερκινητικά.

Πώς με βοηθά η καφεΐνη στο Stroopwafel;2018-02-07T18:27:05+02:00

Το GU Energy Stroopwafel διατίθεται σε γεύσεις με καφεΐνη και χωρίς καφεΐνη. Η γεύσεις Salted Caramel, Salted Chocolate, Hot Chocolate, Gingerade, Coconut και Campfire S’mores είναι χωρίς καφεΐνη. Οι γεύσεις Wild Berries και Caramel Coffee περιέχουν 20mg καφεΐνης.

Η κατανάλωση καφεΐνης κατά τη διάρκεια της άσκησης βελτιώνει την απόδοση με διάφορους τρόπους: οξύνει την εστίαση (συγκέντρωση) και σας δίνει ένα μικρό boost, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βοηθά το σώμα σας να παράγει περισσότερη δύναμη, να μειώσει τον πόνο της καταβαλλόμενης προσπάθειας, και επίσης μπορεί να κάψει λίπος για να τροφοδοτήσει με ενέργεια και καύσιμα τους μυς κατά τη διάρκεια της άσκησης. Όλα αυτά παρατείνουν την ικανότητά σας να ασκείστε σε υψηλή ένταση. Χρησιμοποιούμε όση ποσότητα καφεΐνης χρειάζεται για να ενεργοποιηθούν αυτές οι διαδικασίες και τίποτα παραπάνω.

Πώς και πότε τρώγεται το GU Energy Stroopwafel;2018-02-07T18:07:52+02:00

Ανοίξτε το περιτύλιγμα μιας συσκευασίας και δαγκώστε ένα κομμάτι βάφλας! Είναι ιδανική για πρωινό, ελαφριά πριν τρέξετε ή βγείτε για ποδήλατο, σχεδόν απαραίτητη κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων μεγάλης διάρκειας, ακόμα και για να δώσετε στον εαυτό σας κάτι υγιεινό μετά το τέλος της προπόνησής σας. Εμάς, μας αρέσει να απολαμβάνουμε το Stroopwafel με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ, και αν αφήσετε τον ατμό να ζεστάνει την βάφλα, τότε γίνεται ακόμα καλύτερη στην γεύση. Δοκιμάστε το!

Τι αλεύρι χρησιμοποιείται στις γεύσεις των GU Energy Stroopwafels που είναι χωρίς γλουτένη;2018-02-07T17:40:11+02:00

Χρησιμοποιούμε ένα μείγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη που περιλαμβάνει βιολογικό ρύζι, βιολογικό αλεύρι ταπιόκας και βιολογικό άμυλο πατάτας.

Είναι τα GU Energy Stroopwafels Vegan (κατάλληλα για χορτοφάγους);2018-02-07T17:33:01+02:00

Όχι, όλες οι γεύσεις των GU Energy Stroopwafels γίνονται με βιολογικά αυγά.

Είναι τα GU Energy Stroopwafels Kosher (κατάλληλα για εβραϊκή διατροφή);2018-02-07T17:32:28+02:00

Ναι! Όλες οι γεύσεις είναι πιστοποιημένες Κosher, δηλαδή κατάλληλες για εβραϊκή διατροφή.

Είναι τα GU Energy Stroopwafels φτιαγμένα χωρίς γλουτένη (gluten-free);2018-02-07T17:34:34+02:00

Οι γεύσεις Wild Berries, Salted Chocolate και Coconut είναι απαλλαγμένες από γλουτένη. Όλες οι υπόλοιπες γεύσεις των GU Energy Stroopwafels περιέχουν γλουτένη.

Γενικά τα ροφήματα αποκατάστασης διαλύονται δύσκολα. Συμβαίνει αυτό με το GU Recovery Drink;2018-02-01T16:46:18+02:00

Όχι! Το GU Recovery Drink είναι σχεδιασμένο έτσι και περιέχει τέτοιας κορυφαίας ποιότητας συστατικά (κυρίως πρωτεΐνη και υδατάνθρακα) που διαλύεται εύκολα στο νερό ή στο γάλα, και δεν σβολιάζει όπως άλλα αντίστοιχα προϊόντα.

Γιατί το GU Recovery Drink περιέχει Γλουταμίνη;2018-02-01T14:39:16+02:00

Όπως η Αργινίνη, έτσι και η Γλουταμίνη είναι θεωρητικά ένα βασικό αμινοξύ, που σημαίνει πως όταν καταναλωθεί δεν απαιτεί την χρήση ενός άλλου βασικού αμινοξέως για την σύνθεση του. Κατά την διάρκεια μεγάλης διάρκειας αερόβιων και αναερόβιων προπονήσεων, το ανοσοποιητικό σας σύστημα καταβάλλεται και αποδυναμώνεται. Η κατανάλωση Γλουταμίνης βοηθάει το ανοσοποιητικό σας να διατηρηθεί υγιές και θωρακίζει τον οργανισμό, μειώνοντας τα αποτελέσματα που προέρχονται από την υπερπροπόνηση.

 

Γιατί το GU Recovery Drink περιέχει Αργινίνη;2018-02-01T14:34:52+02:00

Η Αργινίνη είναι θεωρητικά ένα βασικό αμινοξύ, που σημαίνει πως όταν καταναλωθεί δεν απαιτεί την χρήση ενός άλλου βασικού αμινοξέως για την σύνθεση του. Η Αργινίνη είναι γλυκογενετική, δηλαδή μπορεί να μετατραπεί σε γλυκόζη. Μπορεί επίσης να διασπαστεί με διάφορες μεταβολικές διαδικασίες και να δώσει ενέργεια στον οργανισμό. Επιπλέον έχει αποδειχθεί πως βοηθάει το σώμα να εκκρίνει αυξητική ορμόνη, η οποία με την σειρά της αυξάνει τον μυϊκό όγκο, διευκολύνει την λιποδιάλυση, βοηθάει στην σύνθεση πρωτεΐνης, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και προάγει την γλυκογένεση.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το GU Recovery Drink κατά την άσκηση;2018-02-01T14:30:09+02:00

Το GU Recovery Drink έχει σχεδιαστεί για μετά την άσκηση. Παρόλ’ αυτά, αρκετοί αθλητές το χρησιμοποιούν στην διάρκεια μεγάλων αγώνων με επιτυχία. Είναι φτιαγμένο ειδικά για αθλήματα αντοχής και προσφέρει κυρίως υδατάνθρακες, μαζί όμως με πρωτεΐνη ορού γάλακτος που είναι εύκολα αφομιώσιμη σε σύγκριση με άλλες πρωτεΐνες. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως η περιεκτικότητα του σε θερμίδες είναι μεγαλύτερη (180 θερμίδες ανά δόση σε 300ml νερό) και αυτό μπορεί να επιβαρύνει το στομάχι σας. Σας συστήνουμε να το δοκιμάσετε στην προπόνηση πριν το χρησιμοποιήσετε σε κάποιον αγώνα σας.

Γιατί χρειάζομαι ρόφημα αποκατάστασης;2018-02-01T14:25:52+02:00

To GU Recovery Drink είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους αθλητές, γιατί ο συνδυασμός υδατανθράκων και πρωτεΐνης βοηθάει στην μείωση του καταβολισμού που επέρχεται μετά την άσκηση και επιταχύνει την διαδικασία αποκατάστασης που απαιτείται για την επόμενη προπόνηση.

Είναι το GU Recovery Drink καθαρό από απαγορευμένες ουσίες;2018-02-01T14:22:52+02:00

Ναι. Όλα τα προϊόντα GU είναι εγκεκριμένα από την WADA και δεν περιέχουν καμία απαγορευμένη ουσία. Επίσης, έχουν ελεγχθεί και τεσταριστεί από την Informed Choice. Αν θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτε το site της Informed Choice για περισσότερες πληροφορίες: http://www.informed-choice.org.

Μπορώ να αναμίξω το GU Recovery Drink με γάλα αντί με νερό;2018-02-01T14:19:08+02:00

Nαι, μπορείτε να αναμίξετε και να πιείτε το GU Recovery Drink με γάλα. Ο συνδυασμός του γάλατος με το GU Recovery Drink θα σας δώσει λίγη επιπλέον ποσότητα υδατάνθρακα και πρωτεΐνης. Το GU Recovery Drink είναι σχεδιασμένο για να έχει γρήγορη απορρόφηση. Για μέγιστη και πιο άμεση αποκατάσταση, προτείνουμε να ανακατέψετε το GU Recovery Drink μόνο με νερό και να το καταναλώσετε αμέσως μετά την άσκηση. Εάν ανακατέψετε το GU Recovery Drink με οτιδήποτε άλλο εκτός από νερό (γάλα, χυμό κλπ.), ή/και καταναλώσετε άλλες τροφές τα πρώτα τριάντα λεπτά μετά την άσκηση, η απορρόφησή του θα καθυστερήσει.

Πότε πρέπει να καταναλώνω το GU Recovery Drink;2018-02-01T14:05:01+02:00

Συστήνουμε να το καταναλώνετε όσο το δυνατόν πιό γρήγορα μετά το τέλος της προπόνησης σας. Ιδανικά μέσα στα πρώτα 20-30 λεπτά μετά την προπόνηση, γνωστό και ως “ευκαιριακό παράθυρο”, αλλά μπορείτε να το πιείτε και μέσα στις 3 πρώτες ώρες. Επίσης, σε περιόδους αυξημένου όγκου προπόνησης μπορείτε να παίρνετε μια δόση πριν τον βραδυνό σας ύπνο.

Τι είδους πρωτεΐνη περιέχει το GU Recovery Drink;2018-02-01T14:01:07+02:00

Η πρωτεΐνη στο GU Recovery Drink είναι Πρωτεΐνη Ορού Γάλακτος. Προέρχεται από το γάλα και είναι πιό αγνή και πιό καθαρή από άλλες μορφές πρωτεΐνης (καθαρότητα πρωτεΐνης περίπου 90%). Έχει επίσης την υψηλότερη Βιολογική Αξία (BV), που είναι μια μέτρηση που δείχνει πόσο αποτελεσματικά μπορεί η πρωτεΐνη να μετατραπεί σε μυϊκό ιστό, αφότου έχει απορροφηθεί από το γαστροεντερικό σύστημα.

Πόσες θερμίδες περιέχει μια Ταμπλέτα Hλεκτρολυτών GU;2018-01-31T13:32:47+02:00

Μια Ταμπλέτα Ηλεκτρολυτών GU που ισοδυναμεί με μια δόση περιέχει 10 θερμίδες.

Πόσους ηλεκτρολύτες περιέχει μια Ταμπλέτα Hλεκτρολυτών GU;2018-01-31T13:29:56+02:00

Κάθε ταμπλέτα περιέχει 320mg Νατρίου και 55mg Kαλίου.

Πώς χρησιμοποιώ τις Ταμπλέτες Hλεκτρολυτών GU;2018-02-07T18:08:45+02:00

Ρίχνετε μια ταμπλέτα σε 500ml νερού, περιμένετε να αφρίσει, και μετά απολαμβάνετε ένα όμορφο ξεδιψαστικό και ενυδατικό ρόφημα.

Μπορώ να καταναλώσω πάρα πολλούς ηλεκτρολύτες σε σημείο βλαβερό για τον οργανισμό;2018-01-31T13:49:59+02:00

Θα μπορούσατε, αλλά θα πρέπει να καταναλώσετε πάρα πολύ Νάτριο και Κάλιο για να φτάσουν να είναι σε επικίνδυνα επίπεδα.

Ποιό είναι το γλυκαντικό που χρησιμοποιείται στις Ταμπλέτες Hλεκτρολυτών GU;2018-01-31T13:20:03+02:00

Χρησιμοποιείται Στέβια (stevia), ένα φυσικό γλυκαντικό το οποίο προέρχεται από εκχύλισμα φύλλων του φυτού Stevia.

Είναι λάθος να τρώω ένα μικρό γεύμα (σνακ) το βράδυ πριν πέσω για ύπνο;2018-01-29T17:56:06+02:00

Οι έρευνες δείχνουν ότι ένα μικρό γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη, λίγη ώρα πριν πέσετε για τον βραδινό σας ύπνο δεν αναστέλλει την διάσπαση των λιπαρών ουσιών και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε την μυϊκή σας αποκατάσταση. Το αγαπημένο μας: Γιαούρτι 2% με φρέσκα βατόμουρα και κομμένα αμύγδαλα.

Διαβήτης και GU Energy Gels2018-01-26T12:41:20+02:00

Οι διαβητικοί Τύπου 1 κάνουν ενέσεις ινσουλίνης για να διευκολύνουν την μεταφορά της γλυκόζης μέσα στο κύτταρο, και με αυτόν τον τρόπο διατηρούν την γλυκόζη στο αίμα από το να πάει πολύ ψηλά. Αν ανέβει αρκετά η ινσουλίνη τότε οι διαβητικοί Τύπου 1 παθαίνουν υπογλυκαιμία (χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα). Μπορούν να έχουν ένα GU Energy Gel μαζί τους εάν κάποια στιγμή αισθανθούν ζαλάδα. Ta GU Energy Gels καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία την γρήγορη επαναφορά των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα σε σωστά επίπεδα και είναι πολλοί οι διαβητικοί Τύπου 1 που έχουν στείλει emails στην GU Energy Labs USA γράφοντας ότι το GU Energy Gel τους έσωσε τη ζωή (“GU saved my life”).

Η θεραπεία διαβητικών Τύπου 2 εμπεριέχει κυρίως την μείωση των υδατανθράκων σαν μια διαδικασία ρουτίνας στην καθημερινή διατροφή. Παρόλ’ αυτά, σε αθλητικές δραστηριότητες (προπόνηση ή αγώνες) όπου υπάρχουν υψηλοί καρδιακοί παλμοί, η αποθηκευμένη γλυκόζη (γλυκογόνο) και η γλυκόζη στο αίμα μας είναι που μας δίνουν ενέργεια. Όταν το σώμα μας ξεμένει από αυτά τα δύο, ο αθλητής «καρφώνει» (bonk)… σίγουρα ένα επικίνδυνο και άσχημο συναίσθημα για τον δρομέα, ποδηλάτη, τριαθλητή κλπ.

Αντίθετα με αρκετά φαγητά, το GU Energy Gel έχει γνωστή και συγκεκριμένη ποσότητα. Κάθε ένα GU Energy Gel παρέχει ακριβώς 100 θερμίδες (περίπου 25γρ. υδατανθράκων), και καταναλώνεται πλήρως κατά την διάρκεια 45 λεπτών άσκησης μέτριας προς έντονης έντασης. Εάν χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της άσκησης, το GU Energy Gel δεν θα συνεισφέρει σε ένα υψηλότερο test Α1C (HbA1c ή Γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη).

Σημαντικό: Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε κάποιο νέο πρόγραμμα εκγύμνασης ή διατροφής και είστε διαβητικός. Είναι ο αρμόδιος να σας δώσει τις πιο σωστές συμβουλές. Εάν χρειάζεστε κάποιες περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε στείλτε μας μήνυμα ή email και θα επικοινωνήσουμε με την GU Energy Labs USA για να σας παρέχουμε μια τεκμηριωμένη απάντηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι πάνω πληροφορίες έχουν δοθεί από το αρμόδιο Τμήμα Διατροφής που υπάγεται στο Τμήμα  Έρευνας & Ανάπτυξης της GU Energy Labs USA.

Είναι τα GU Energy Chews φτιαγμένα χωρίς γαλακτοκομικά (dairy free);2018-01-25T13:47:55+02:00

Ναι.

Είναι τα GU Energy Chews φτιαγμένα χωρίς γλουτένη (gluten free);2018-01-29T13:34:27+02:00

Όπως και με όλα τα υπόλοιπα προϊόντα GU, έτσι και τα GU Energy Chews δεν περιέχουν γλουτένη (gluten-free). Μπορείτε να δείτε όλα τα προϊόντα που δεν περιέχουν γλουτένη στο κυρίως μενού, εάν επιλέξετε SHOP > ΔΙΑΙΤΑ > ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ.

Είναι τα GU Energy Chews ασφαλή για παιδιά;2018-01-25T13:40:26+02:00

Τα GU Energy Chews είναι ασφαλή για να τα τρώνε τα παιδιά, αλλά να θυμάστε ότι η γεύση Φράουλα (Strawberry) περιέχει καφεΐνη.

Πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται για να “δουλέψουν” τα GU Energy Chews;2018-01-25T13:40:52+02:00

Επειδή τα GU Energy Chews είναι ημιστερεά τροφή θα απαιτηθεί λίγο περισσότερος χρόνος για να καταλάβει το σώμα σας τα αποτελέσματά τους, σε σχέση με ένα κανονικό GU Energy Gel. Τα διατροφικά οφέλη των GU Energy Chews θα ενεργοποιηθούν στο κυκλοφορικό σας μέσα σε 10-15 λεπτά.

Πόσα πακετάκια GU Energy Chews χρειάζομαι;2023-07-11T16:07:51+02:00

1 πακετάκι περιέχει 2 δόσεις (συνολικά 16 ενεργειακά καραμελάκια). Η κάθε δόση (8 καραμελάκια) θα σας χαρίσει ενέργεια για 45-60’ δραστηριότητας. Έχοντας πει αυτό, να διευκρινήσουμε – και να σας υπενθυμίσουμε –  ότι όλοι οι αθλητές δεν είναι ίδιοι, γι’ αυτό και σας ενθαρρύνουμε να πειραματιστείτε για να δείτε τι δουλεύει καλύτερα για εσάς. Να θυμάστε πάντα να ενυδατώνεστε κατά την διάρκεια της άθλησής σας.

Πώς τρώγονται τα GU Energy Chews;2018-02-07T18:09:06+02:00

Τα GU Energy Chews έχουν μια νέα, ανανεωμένη και πολύ καλά σχεδιασμένη συσκευασία, σε μακρόστενο σχήμα τύπου “sleeve”, που στο επάνω μέρος της έχει ένα σημείο για να σκίζεται εύκολα και από εκεί να μπορείτε να βγάζετε ένα μασώμενο καραμελάκι κάθε φορά, χωρίς να σας πέφτουν άλλα κάτω. Να θυμάστε ότι 4 GU Energy Chews ισοδυναμούν με 1 δόση ή 1 GU Energy Gel. Το κάθε πακετάκι περιέχει 8 καραμελάκια, δηλαδή δύο δόσεις (1 δόση = 4 GU Energy Chews).

Έχουν τα GU Energy Chews (Μασώμενα Καραμελάκια) καφεΐνη;2018-01-25T13:41:27+02:00

Ναι μερικές γεύσεις έχουν. Διαλέξτε αυτήν που θέλετε. Η γεύση Φράουλα (Strawberry) έχει 20mg καφεΐνης ανά δόση (1 δόση = 4 καραμελάκια), ενώ οι γεύσεις Καρπούζι (Watermelon), Μούρο-Ρόδι (Blueberry-Pomegranate) και Πορτοκάλι (Orange) είναι χωρίς καφεΐνη (caffeine free).

Να χρησιμοποιώ GU Energy Chews (Μασώμενα Καραμελάκια) αντί για GU Energy Gel;2018-01-25T13:41:42+02:00

Εξακολουθούμε να επιμένουμε ότι τα GU Energy Gels GU και τα Roctane Energy Gels είναι η ιδανική πηγή καυσίμων για έναν αθλητή όταν προπονείται ή αγωνίζεται. Παρόλ’ αυτά, υπάρχουν στιγμές που νιώθετε την ανάγκη να βυθίσετε τα δόντια σας επάνω σε κάτι μασώμενο, κάτι που να “κρατήσει” το στομάχι σας που έχετε αρχίσει να το νιώθετε άδειο, και πιθανώς να πεινάτε και λίγο. Γι’ αυτές τις στιγμές εμείς εδώ στα εργαστήρια της GU Energy Labs φτιάξαμε τα GU Energy Chews (γνωστά σαν Μασώμενα Ενεργειακά Καραμελάκια). Με λίγα λόγια τα GU Energy Chews περιέχουν όλα τα οφέλη των GU Energy Gels, αλλά είναι σε μασώμενη μορφή.

Πώς οι ηλεκτρολύτες και τα αμινοξέα στο Roctane Gel θα με βοηθήσουν στους αγώνες;2018-02-07T18:09:20+02:00

Το Roctane Energy Gel περιέχει περισσότερο Νάτριο (Sodium) από το απλό GU Energy Gel. Το Νάτριο είναι ο βασικός ηλεκτρολύτης που χάνεται μέσα από τον ιδρώτα, και η αναπλήρωση του μπορεί να σας βοηθήσει στην αποφυγή κραμπών και στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων να πάθετε υπονατριαιμία (hyponatremia), η οποία προέρχεται από χαμηλά επίπεδα νατρίου στο αίμα λόγω μεγάλης πρόσληψης απλού νερού. Τα αμινοξέα στο Roctane Energy Gel διαδραματίζουν σημαντικές λειτουργίες, όπως να δρουν ως καύσιμο για τους μυς και να βοηθούν στην αποκαταστασή τους μετά την άσκηση. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως τα αμινοξέα στο Roctane Energy Gel είναι διακλαδιζόμενης αλυσίδας που έχει αποδειχθεί πως βοηθούν στην αποφυγή της κούρασης συναγωνίζοντας με την τρυπτοφάνη για την διαπέραση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού (Blood Brain Barrier = BBB), βοηθώντας την διανοητική λειτουργία ως νευροδιαβιβαστής και ως νευροορμόνη. Συνεπώς οι ηλεκτρολύτες και τα αμινοξέα στο Roctane Energy Gel μπορούν να βοηθήσουν την απόδοση σας πολύ περισσότερο από ό,τι είναι δυνατό με το απλό GU Energy Gel.

Θα πρέπει να χρησιμοποιώ διαφορετικά το Roctane Energy Gel την ημέρα του αγώνα;2018-01-24T14:29:52+02:00

Όχι, απλά “φορτώστε” το σώμα σας παίρνοντας ένα ή δύο Roctane Energy Gels με λίγο νερό 5’-15’ πριν την εκκίνηση του αγώνα. Είναι πολύ σημαντικό εάν χρησιμοποιήσετε Roctane Energy Gel στον αγώνα να το έχετε χρησιμοποιήσει μερικές φορές και στην προπόνηση. Το στομάχι μας προσαρμόζεται στην αφομοίωση των υδατανθράκων, οπότε λίγη “προπόνηση” στην διαδικασία αυτή κάνει καλό. Εάν καταναλώνετε ένα Roctane Energy Gel στην προπόνηση και το στομάχι σας προσαρμοστεί, τότε δεν θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα όταν το χρειαστείτε, δηλαδή την ημέρα του αγώνα. Αν θέλετε, κοιτάξτε την σελίδα μας με τα Διατροφικά Tips και θα βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα για την διατροφή σας την ημέρα του αγώνα και τις ημέρες πριν από αυτόν.

Γιατί το Roctane Energy Gel στοιχίζει πιο ακριβά από το απλό GU Εnergy Gel;2018-01-25T16:30:52+02:00

Το Roctane Energy Gel παρέχει πολύ μεγαλύτερη διατροφική υποστήριξη σε σχέση με το απλό GU Energy Gel και βοηθάει να μεγιστοποιήσετε την απόδοσή σας. Εκτός από όλα τα συστατικά που περιέχονται στο απλό GU Energy Gel, το Roctane Energy Gel περιέχει περισσότερα αμινοξέα, επιπλέον βήτα αλανίνη, περισσότερους ηλεκτρολύτες, περισσότερη καφεΐνη (35mg αντί για 20mg που έχει ένα απλό GU Energy), συστατικά που το καθένα από αυτά ανεβάζουν το κόστος παραγωγής.

Πως μπορώ να χρησιμοποιώ το Roctane Energy Gel μαζί με το Roctane Drink;2018-01-24T14:13:34+02:00

Εάν ήδη χρησιμοποιείτε το Roctane Energy Gel, τότε μπορείτε να αντικαταστήσετε λίγο από το Roctane Energy Gel με το ενεργειακό ποτό Roctane. Αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να φτιάξετε ακριβώς στα μέτρα σας τις θερμίδες που θέλετε να πάρετε, και επίσης θα σας χαρίσει όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα (π.χ. ενυδάτωση) που δίνει ένα ποτό και ένα ενεργειακό gel μαζί. Παρόλο που τα δύο προϊόντα (Roctane Energy Gel και Roctane Energy Drink) περιέχουν μερικά κοινά συστατικά (υδατάνθρακες, αμινοξέα διακλαδιζόμενης αλυσίδας, βήτα-αλανίνη και καφεΐνη), το καθένα έχει κάποια μοναδικά συστατικά τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την απόδοσή σας. Συνεπώς, ο συνδυασμός και των δύο προϊόντων θα σας βοηθήσει να έχετε το μέγιστο διατροφικό πλεονέκτημα, ώστε να μπορέσετε να σπρώξετε το σώμα σας στα όρια. Πολλοί αθλητές το μόνο που χρειάζονται σε μεγάλες προπονήσεις είναι ένα μπουκάλι 500-600ml με μια δόση Roctane Energy Drink και ένα Roctane Energy Gel την ώρα, που τους δίνει συνολικά 340 θερμίδες από υγρά και gels.

To ένα Roctane Energy Gel ισοδυναμεί με δύο GU Energy Gels;2018-01-24T14:04:26+02:00

Όχι. Το Roctane Energy Gel έχει σχεδιαστεί για να σας παρέχει διατροφική υποστήριξη -και όχι μόνο ενέργεια- σε προπονήσεις και αγώνες μεγάλης διάρκειας. Τα επιπλέον συστατικά βοηθάνε στην καταπολέμιση της σωματικής κούρασης και της κόπωσης του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ), βοηθούν την αποκατάσταση των μυών, μειώνουν το pH στους μυς που αυξάνεται μέσω του γαλακτικου οξέως, διατηρούν την συγκέντρωση και μειώνουν την αίσθηση της προσπάθειας (Rate of Perceived Exertion). Δύο GU Energy Gels δεν θα σας δώσουν αυτά τα αποτελέσματα, ούτε τα ίδια διατροφικά στοιχεία.

Γιατί το Roctane Gel έχει την ίδια ποσότητα θερμίδων με ένα απλό GU Energy Gel;2018-01-24T14:05:10+02:00

Θα βρείτε την ίδια ποσότητα (100) θερμίδων τόσο στα Roctane Energy Gels, όσο και στα απλά GU Energy Gels, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει λόγος να προσθέσουμε άλλες. Το στομάχι μπορεί να αφομοιώσει μόνο τόσες θερμίδες σε μια δόση κατά την διάρκεια της άσκησης, επειδή το περισσότερο αίμα πηγαίνει στους μυς. Εάν προσπαθήσετε να λάβετε παραπάνω θερμίδες κατά την διάρκεια έντονης προσπάθειας, τότε το στομάχι προσπαθεί να τραβήξει αίμα από τους μυς για να χωνέψει τους υδατάνθρακες, με αποτέλεσμα να προξενηθούν στομαχικές κράμπες, φούσκωμα (γνωστό ως Gastrointestinal distress), και εσείς να αναγκαστείτε να ελαττώσετε ταχύτητα και ένταση στην άσκηση.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιώ το Roctane Energy Gel;2018-01-24T14:10:43+02:00

Το Roctane Energy Gel έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει την σωστή διατροφική υποστήριξη σε προπονήσεις ή αγώνες μεγάλης διάρκειας. Αυτό σημαίνει πως θα βρείτε εξαιρετικά ευεργετική την χρήση του Roctane σε προπονήσεις ή αγώνες που απαιτούν μεγαλύτερη διάρκεια αποκατάστασης, και όταν χρειάζεστε βοήθεια για την πρόληψη της κούρασης, την αύξηση της συγκέντρωσης και της εστιάσης (focus), και την μείωση στην αίσθηση της προσπάθειας που καταβάλετε. Έτσι όταν πάτε για “μεγάλα πράγματα” (υπερμαραθώνιο ή μαραθώνιο, τρίαθλο Ironman ή 70,3, open-water swimming από 3-10 χλμ), χρησιμoποιήστε Roctane. Κατά την διάρκεια μιας τυπικής προπόνησης που απλά θέλετε κάτι πιο οικονομικό, με τις ίδιες όμως θερμίδες και την ίδια ποσότητα υδατανθράκων, με ωραία γεύση και άμεση ενέργεια, τότε χρησιμοποιήστε το κλασικό απλό GU Energy Gel.

Μπορεί να πάρει GU Energy Gel ο σκύλος μου;2018-01-24T14:21:31+02:00

Δεν σας το συστήνουμε. Η μαλτοδεξτρίνη έχει σαν βάση το καλαμπόκι και το καλαμπόκι δεν συστήνεται για κατανάλωση από σκυλιά -για την ακρίβεια πολλά είναι και αλλεργικά στο καλαμπόκι.

Είναι το GU Energy Gel ασφαλές για παιδιά;2018-02-07T18:15:55+02:00

Ναι, εάν παίζουν κάποιο ομαδικό ή ατομικό άθλημα, ή απλά ασχολούνται με σπορ τον ελεύθερο χρόνο τους. Θα τα βοηθήσει όσο βοηθάει και εσάς. Θα ήταν καλό να τα κρατήσετε μακριά από τις γεύσεις που περιέχουν καφεΐνη, δεν υπάρχει λόγος να τα κάνετε ακόμα πιο υπερκινητικά.

Πόσο χρόνο θέλει μέχρι να αρχίσει να “δουλεύει” ένα GU Energy Gel;2018-01-29T10:12:21+02:00

Περίπου 5-10 λεπτά. Η φρουκτόζη μετατρέπεται πολύ γρήγορα σε ενέργεια, η οποία γίνεται άμεσα διαθέσιμη στους μυς. Η μαλτοδεξτρίνη, η οποία αποτελεί το 70-80% (ανάλογα με την γεύση) του μίγματος υδατανθράκων των GU Energy Gels, χρειάζεται λίγα λεπτά περισσότερα. Ακριβώς γι’ αυτή την καθυστέρηση, οι μυς σας χαίρονται ένα σταθερό κύμα ενέργειας, αντί για την άμεση δυνατή ορμή που θα νιώθατε εάν ήταν ζάχαρη (γνωστό ως sugar rush), που ακολουθείται από ένα ενεργειακό άδειασμα (γνωστό ως energy crash).

Τα GU Energy Gels παγώνουν;2018-01-25T14:05:20+02:00

Ναι, αλλά πρέπει η θερμοκρασία να είναι πολύ κάτω από το μηδέν (0°C). Σε πολύ κρύες καιρικές συνθήκες το GU Energy Gel γίνεται λίγο πιό παχύρευστο, γι’ αυτό και συνιστούμε να το έχετε κοντά στο σώμα σας ώστε να παραμένει σε κανονική θερμοκρασία.

Πώς με βοηθάει η καφεΐνη που περιέχουν μερικά GU Energy Gels;2018-02-07T18:10:34+02:00

Τα GU Energy Gels υπάρχουν σε γεύσεις που περιέχουν 20mg καφεΐνη (αναγράφεται στην συσκευασία ως w/ caffeine), σε γεύσεις που περιέχουν 40mg καφεΐνη (αναγράφεται στην συσκευασία ως 2x caffeine) και σε γεύσεις χωρίς καφεΐνη (αναγράφεται στην συσκευασία ως no caffeine). Η κατανάλωση καφεΐνης κατά την διάρκεια της άσκησης βελτιώνει την απόδοση σας με πολλούς τρόπους: διεγείρει το νευρικό σύστημα, αυξάνει την καρδιακή λειτουργία, βοηθάει το σώμα να παράγει περισσότερη δύναμη, μειώνει την αίσθηση του πόνου και της κόπωσης και μεταβολίζει λίπος μετατρέποντάς το σε ενέργεια. Όλα αυτά σας δίνουν την δυνατότητα να ασκηθείτε περισσότερη ώρα και με μεγαλύτερη ένταση. Τα GU Energy Gels περιέχουν όση καφεΐνη χρειάζεται για να ενεργοποιηθούν αυτές οι διαδικασίες και τίποτα παραπάνω.

Μπορώ να χρησιμοποιώ το GU Energy Gel σε προπόνηση με βάρη ή ακόμα και στην yoga;2018-01-24T14:22:16+02:00

Φυσικά. Παρόλο που τα GU Energy Gels έχουν φτιαχτεί για αθλήματα αντοχής, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεστε ενέργεια άμεσα και απλά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και σαν ένα μικρό σνακ 100 μόνο θερμίδων, όταν θέλετε κάτι απλό για να σας κρατήσει μέχρι το επόμενο κυρίως γεύμα σας. Αυτό το κάνουν πολύ συχνά επαγγελματίες αθλητές σε προ-αγωνιστική περίοδο.

Μπορεί να με βοηθήσει ένα GU Energy Gel στην αποκατάστασή μου;2018-01-29T10:17:04+02:00

Στο τέλος μιας προπόνησης ή αγώνα, ιδανικό είναι να καταναλώσετε ένα προϊόν αποκατάστασης, όπως το GU Recovery Drink Mix. Εάν όμως δεν έχετε μαζί σας μπορείτε να πάρετε ένα GU Energy Gel, ακόμα και εάν δεν έχουν περάσει 30 λεπτά από τότε που πήρατε το τελευταίο. Όταν ολοκληρώνετε και σταματάτε την προσπάθεια, το στομάχι σας μπορεί να αφομοιώσει εύκολα τις επιπλέον θερμίδες, τις οποίες και χρειάζεται για να γεμίσουν οι αποθήκες γλυκογόνου στους μυς σας, δηλαδή τα αποθέματα ενέργειάς σας.

Καίω 100 θερμίδες σε 10-15 λεπτά. Δεν θα έπρεπε να παίρνω περισσότερα από ένα gel;2018-01-23T18:23:23+02:00

Περιορίζουμε τις θερμίδες στο κάθε GU Energy Gel στις 100, αν και γενικά το σώμα μας μπορεί να χωνέψει περίπου 350 θερμίδες την ώρα. Εάν προσπαθήσετε να καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες, το σώμα σας θα τραβήξει αίμα από τους μυς σας και θα το πάει στο στομάχι σας, κάτι που δεν θέλετε σε καμία περίπτωση. Εάν ο μεταβολισμός σας είναι αργός, ένα GU Energy Gel κάθε 45 λεπτά είναι μια χαρά. Εάν έχετε μεταβολισμό αθλητή, δοκιμάστε ένα GU Energy Gel κάθε 30 λεπτά και δείτε πως συμπεριφέρεται το στομάχι σας. Σας υπενθυμίζουμε πως όλες οι «δοκιμές» πρέπει να γίνονται στην προπόνηση και όχι την ημέρα του αγώνα.

Πώς τρώγεται το GU Energy Gel;2018-02-07T18:09:41+02:00

Σκίστε το επάνω μέρος της συσκευασίας (του gel), βάλτε το σημείο που έχετε ανοίξει στο στόμα και πιέστε. Μην κρατήσετε ποσότητα gel για αργότερα, το ένα gel είναι μια δόση. Η συνταγή του GU Energy Gel περιλαμβάνει υδατάνθρακες και αμινοξέα και έχει φτιαχτεί για να καταναλωθεί με την μια, και να σας δώσει τα μέγιστα αποτελέσματα.

Έχεις ερώτηση για τον GURU;

    Go to Top