ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ. Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ

Η χορηγία μας στον Μαραθώνιο Αθήνας ξεκίνησε το 2006 και ολοκληρώθηκε το 2020.

Νιώθουμε τιμή που ήμασταν όλα αυτά τα χρόνια χορηγοί στο μεγαλύτερο δρομικό event της χώρας. Ολοκληρώνοντας την μακροχρόνια συνεργασία μας το 2020, δημοσιεύσαμε ένα post στον Instagram το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Το παρακάτω κείμενο που συνόδευε την χορηγία μας σε αυτή εδώ την σελίδα εξακολουθεί να είναι εδώ, παρόλο που η χορηγία μας έχει ολοκληρωθεί. Γιατί πολύ απλά, μας κάνει να νιώθουμε όμορφα.

Μαραθώνιος Αθήνας. O Αυθεντικός. Ο Ένας. Ο Μοναδικός. Το event που έχουμε μέσα στην καρδιά μας. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ο αγώνας που χορηγούμε συνεχόμενα από το 2006, την χρονιά που η GU ήρθε στην Ελλάδα. Είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο ετήσιο αθλητικό γεγονός για την κοινότητα των δρομέων στην χώρα, ο μεγαλύτερος αγώνας μαζικού αθλητισμού και ο αγώνας που καθορίζει το αγωνιστικό πρόγραμμα των περισσοτέρων δρομέων στην Ελλάδα.

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ο αγώνας που μας παίρνει όλη την ενέργεια, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Είναι η ένταση στο χρονικό διάστημα πριν από αυτόν, οι τέσσερεις ημέρες στο Expo, η Κυριακή του αγώνα. Η κούραση μας πιθανώς να είναι παρόμοια με την δική σας, αλλά η επαφή που έχουμε μαζί σας δεν ανταλλάσσεται. Η χαρά και η ανταπόδοση είναι μεγάλη. Και σας ευχαριστούμε για αυτό.

Ξεκινήσαμε το 2006 δίνοντας περίπου 2.500 GU Energy Gels, αν θυμόμαστε καλά, στο σταθμό ανεφοδιασμού στο 20,5 χλμ. της διαδρομής, ξεπερνώντας το 2018 τα 16.500 GU Energy Gels (κάναμε και διαγωνισμό, δείτε εδώ). Ο Μαραθώνιος της Αθήνας ήταν μακράν η μεγαλύτερη σε μέγεθος και είδος χορηγία μας κάθε χρόνο και νιώθουμε συναισθηματικά δεμένοι μαζί του για πολλούς λόγους.

Από το 2020 και μετά δεν έχουμε σταθμό ανεφοδιασμού στο 20,5 χλμ. της διαδρομής και η παρουσία μας είναι μόνο στην Έκθεση του Μαραθωνίου. Εξακολουθούμε όμως να σας εμψυχώνουμε από κοντά την ημέρα του αγώνα.

Ραντεβού στις 8 Νοεμβρίου 2023 στην Expo του αγώνα και την Κυριακή στην Μαραθώνος.

Καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

IRONMAN 70.3 GREECE

Η GU ο Επίσημος Διατροφικός Συνεργάτης του Ironman 70.3 Greece, Costa Navarino και από το 2022 του Ironman 70.3 Greece, Vouliagmeni . Ως ο πρώτος χορηγός ενεργειακών gel του Ironman WC στην Χαβάη, η GU είναι εξοικειωμένη με τις ιδιαίτερες ενεργειακές ανάγκες των αθλητών ενός αγώνα Ironman, είτε πρόκειται για απόσταση 70.3 είτε για full απόσταση Ironman.

H GU και το Ironman έχουν μια ιδιαίτερη σχέση. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman του 1996 στην Κόνα της Χαβάης παρουσίασε μερικές ιστορικές πρωτιές: ο Luc Van Lierde έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος Παγκόσμιος Πρωταθλητής- ο Βέλγος πέτυχε ένα εντυπωσιακό παγκόσμιο ρεκόρ που δεν καταρρίφθηκε μέχρι το 2011. Tην ίδια μέρα περισσότεροι από 1.400 αγωνιζόμενοι αθλητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια ισχυρή, ολοκαίνουργια ώθηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της μεγάλης τους μέρας στην Κόνα. Ένα νέο πρωτοποριακό προϊόν που ονομαζόταν «ενεργειακό gel» και το οποίο είχε προσφερθεί από την GU Energy Labs με έδρα το Berkeley της Καλιφόρνια, έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman εκείνης της χρονιάς.

Η GU δημιούργησε το πρώτο ενεργειακό gel το 1993 και η γρήγορη υιοθέτησή του από τον σκληρότερο αγώνα της γης, ήταν η αρχή για μια μακρά συνεργασία μεταξύ των δύο εμπορικών σημάτων. Έχοντας χορηγήσει για πολλά χρόνια όλη την σειρά αγώνων Ironman στην Αμερική, αλλά και σε άλλες χώρες εκτός ΗΠΑ, η GU παραμένει ταυτόσημη τόσο με το Ironman, όσο και με τα αθλήματα αντοχής. Η παρουσία της κάθε Οκτώβριο στην Χαβάη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman είναι συνεχής, και παρόλο που αποχώρησε ως χορηγός στο τέλος του 2015, η GU Energy Labs παραμένει σταθερά στο πλευρό των αθλητών, διατηρώντας δικό της σταθμό ανεφοδιασμού επάνω στην διαδρομή του μαραθωνίου στην Χαβάη.

Σήμερα 12 Μαρτίου 2019, η GU Energy Greece είναι εξαιρετικά υπερήφανη που ανακοινώνει ότι θα είναι για τα επόμενα χρόνια ο Επίσημος Διατροφικός Συνεργάτης του Ironman 70.3 Greece, του πρώτου αγώνα με το brand “Ironman” στην Ελλάδα. Η συμφωνία των δύο πλευρών περιλαμβάνει εκτός άλλων, την πλήρη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των αθλητών με ενεργειακά gels, ενεργειακές βάφλες (stroopwafels) και ποτού ηλεκτρολυτών κατά την διάρκεια του αγώνα. Ταυτόχρονα η GU Energy Greece θα έχει παρουσία και στο Expo της διοργάνωσης καλύπτοντας διατροφικές ανάγκες και λύνοντας απορίες των Ελλήνων και ξένων αθλητών.

Έχοντας γνώση των αναγκών ενός αγώνα Ironman 70.3, η GU θα παρέχει περισσότερα από 6000 ενεργειακά gels, 2800 Stroopwafels (ενεργειακές βάφλες) και 5000 λίτρα ηλεκτρολυτών την ημέρα του αγώνα – όλα διαθέσιμα επάνω στην διαδρομή – προσφέροντας στους αθλητές του Ironman 70.3 Greece, ένα φάσμα ενεργειακών λύσεων υψηλής απόδοσης με στόχο να βοηθήσουν τους αθλητές να φτάσουν στην γραμμή τερματισμού γρήγορα και να τους κάνουν να αισθανθούν καλύτερα.

“Είναι σαν να δίνεις πίσω σε ένα άθλημα που αγαπάς πολύ”, δήλωσε ο δ/νων σύμβουλος της GU Energy Greece, Σπύρος Θεοδώρου, 19 φορές Ironman. “H GU έχει μια ιστορική σύνδεση με το Ironman και είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που και η GU ENERGY LABS USA ανακοινώνει σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 21 Μαρτίου νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την WTC και θα είναι το Επίσημο Ενεργειακό Gel για τη σειρά Ironman North America για την αγωνιστική περίοδο του 2019-2020. Για πρώτη φορά, η GU ENERGY LABS USA θα χορηγήσει όλους του αγώνες Ironman και με ενεργειακά gels ROCTANE (εκτός των κλασικών original GU Energy Gels), κάτι το οποίο δεν έχει ξανακάνει σε προηγούμενες συμφωνίες της! Η σύνδεση και η σχέση που έχει η GU με τους αθλητές Ironman παγκοσμίως είναι στενή, δεν έχει μειωθεί ποτέ και αυτό αποδεικνύεται σε κάθε αγώνα Ironman, όπου και εάν γίνεται αυτός. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που μπορούμε να ενισχύσουμε και να υποστηρίξουμε το Ironman 70.3 Greece, ως ο Επίσημος Διατροφικός Συνεργάτης για τα επόμενα χρόνια”.

Μετά από δυο χρονιές στο Costa Navarino και δύο χρονιές στην Βουλιαγμένη, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 20 Οκτωβρίου 2024 στην Βουλιαγμένη. Anything is Possible.

ATHENS HALF MARATHON

Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας είναι το μικρό αδερφάκι του Μαραθωνίου Αθήνας και εδώ στην GU τους μικρούς τους προσέχουμε. Θεωρείται η δεξαμενή του Μαραθωνίου και είναι πολλοί οι δρομείς που λίγους μήνες μετά τον Ημιμαραθώνιο, δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στον Μαραθώνιο της Αθήνας.

Εμείς στην GU δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από την όμορφη αυτή διαδρομή μαζί σας. Είμαστε σταθερά στον σταθμό ανεφοδιασμού στο 9,2 χλμ. της διαδρομής, γεμάτοι καλή ενέργεια, γεμάτοι GU Energy Gels.

Χορηγούμε τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας με GU Energy Gels από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του και το 2020 (22 Μαρτίου) θα είναι η 9η συνεχόμενη χρονιά. Ήταν η πρώτη διοργάνωση το 2012, όταν οι δρομείς του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας ήταν λιγότεροι σε αριθμό από τους δρομείς που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο Αθήνας! Έκτοτε ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας έχει μεγαλώσει πολύ, και συνεχίζει να μεγαλώνει, γιατί η απόσταση είναι τέτοια που μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Αν δεν έχετε δοκιμάσει να τρέξετε έναν Ημιμαραθώνιο, αυτός είναι ο αγώνας που ψάχνετε.

Η απόσταση του Ημιμαραθωνίου έχει κάτι όμορφο. Βλέπεις πολλούς μελλοντικούς, εκκολαπτόμενους μαραθωνοδρόμους. Είναι μέρος της φιλοσοφίας μας να βρισκόμαστε σε αγώνες που είναι το αρχικό στάδιο, το σκαλί πριν τις μεγάλες αποστάσεις. Στην GU το λέμε “grass roots races”. Είναι οι αγώνες που αποτελούν την βάση, την ρίζα των επόμενων αθλητών μεγάλων αποστάσεων. Και θέλουμε να είμαστε μαζί σας σε αυτό το όμορφο ταξίδι από τα 10 χλμ. στα 21,1 χλμ, στα 42,2 χλμ.

Στους περισσότερους από εσάς στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας λέμε ραντεβού τον Νοέμβριο! Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι GU FOR IT.

SPETSES MINI MARATHON

Tι να πούμε για τον αγώνα αυτό; Δεν είναι ο δρομικός αγώνας του Οκτωβρίου που έκανε το Spetses Μini Marathon μια ξεχωριστή διοργάνωση, ούτε ο αγώνας τριάθλου τον Μάϊο που έφερε κολυμβητές, ποδηλάτες, δρομείς και τριαθλητές, όλους μαζί στο πανέμορφο και φιλόξενο νησί των Σπετσών. Είναι η οργάνωση πίσω από αυτό το αθλητικό γεγονός. Το «Φαινόμενο» όπως το αποκαλούν. Ο αγώνας που έχει αλλάξει τα δεδομένα στους αθλητικούς αγώνες ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που προώθησε τον αθλητικό τουρισμό και ανέβασε τον πήχη των ελληνικών αγώνων σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ήταν η πρώτη χρονιά του Spetses Μini Marathon όταν μας είπαν πως θα γίνει ένας αγώνας δρόμου στις Σπέτσες, και μας ρώτησαν εάν θα θέλαμε να τον χορηγήσουμε με GU Energy Gels. Είπαμε αμέσως ναι. Και τελικά δώσαμε 180 GU Energy Gels. Έκτοτε οι συμμετοχές εκσφενδονίστηκαν και το Spetses Mini Marathon έγινε σημείο αναφοράς για πολλούς διοργανωτές, και όχι μόνο.

Δεν έχεις να πεις πολλά για έναν αγώνα που τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Η οργάνωση, η φιλοξενία στο νησί, η ζεστασιά όλων, η προβολή του αγώνα πριν και μετά, καθώς και όλες οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι στο μέγιστο δυνατό επίπεδο.

Νίκη είναι η συμμετοχή, είναι το motto του Spetses Mini Marathon και δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε.

To Win is to Participate!

TRANSITION SPORTS

H αλήθεια είναι πως αγαπάμε το τρίαθλο πολύ. Για εμάς εδώ στην GU, swimbikerun είναι μια λέξη, ένα άθλημα. Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αγώνες τριάθλου. Όταν η GU Energy Labs Αμερικής έχει υπάρξει για δεκαετίες o Επίσημος Χορηγός του IRONMAN TRIATHLON WORLD CHAMPIONSHIP που διεξάγεται στην Κόνα της Χαβάης (σταμάτησε την συνεργασία της το 2015), απλά δείχνει πόσο σημαντικό είναι το τρίαθλο για μας στην GU.

Η Transition Sports διοργανώνει κυρίως αγώνες Μultisports. Είναι πραγματικά μεγάλη μας τιμή και χαρά που συνεχίζουμε να χορηγούμε τους αγώνες που διοργανώνονται στην περιοχή του Moraitis Βeach στον Σχινιά, μια συνεργασία που έχει τις ρίζες της πίσω στο 2007.

Η ατμόσφαιρα ανάμεσα στους αθλητές σε όλους τους αγώνες που διοργανώνει η Transition Sports έχει κάτι ιδιαίτερο, κάτι διαφορετικό. Στην GU Energy Labs το λένε “camaraderie”. Είναι το ομαδικό πνεύμα, το παρεΐστικο, που ίσως είναι κι ένα από τα χαρακτηριστικά των αγώνων multisports.

Στους αγώνες της Transition Sports δεν θα αισθανθείς άγνωστος, μόνος ή νεοεισερχόμενος στο άθλημα. Μας αρέσει αυτό, το αγαπάμε σαν ιδέα και σαν προσέγγιση, και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα σας για να βιώνουμε και εμείς αυτά τα όμορφα συναισθήματα και να ζούμε κάποιες σπάνιες μαγικές στιγμές. Το 2023 χορηγήσαμε όλους τους αγώνες της Transition Sports όπως κάνουμε όλα τα τελευταία χρόνια, και συνεχίζουμε ακάθεκτοι και το 2024.

We are Transition!

SPETSATHLON

Το Spetsathlon ξεκίνησε την πορεία του το 2013. Από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του είμαστε δίπλα του, στηρίζοντας με GU Energy Gels την προσπάθεια όλων των τριαθλητών. Μετά από 5 διαδοχικά χρόνια επιτυχιών και διακρίσεων, το Spetsathlon έχει καταστεί ένα από τα δημοφιλέστερα, αν όχι το δημοφιλέστερο, multi-sport event της Ελλάδας, έχοντας κερδίσει την προτίμηση αθλητών παγκόσμιας κλάσης.

Το Spetsathlon διοργανώνεται από την Communication Lab, που επίσης οργανώνει και το Spetses mini Marathon. Το 2020 θα είναι η 7η συνεχόμενη παρουσία μας στο φιλόξενο νησί των Σπετσών ως υποστηρικτές του Spetsathlon, για να περάσουμε ένα ακόμα όμορφο αθλητικό τριήμερο παρέα με τριαθλητές, και όχι μόνο. Εάν σκέφτεστε να δοκιμάσετε κάτι εντελώς διαφορετικό μέσα στο 2018, εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ένα τρίαθλο και να ξεκινήσετε με το Spetsathlon το τριήμερο 15 έως 17 Μαΐου 2020!

It’s all about #swimbikerun

OCEANMAN GREECE

To OCEANMAN είναι το μοναδικό brand στο κόσμο που διοργανώνει αποκλειστικά αγώνες κολύμβησης ανοικτής θάλασσας, με την ονομασία OCEANMAN Open Water Swimming. To OCEANMAN ξεκίνησε το 2015 ως η πρώτη παγκόσμια σειρά κολυμβητικών αγώνων ανοιχτής θαλάσσης, σχεδιασμένη από κολυμβητές για κολυμβητές. Το 2015 έγινε το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα OCEANMAN σε ανοιχτή θάλασσα, προσφέροντας τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες κολυμβητές (age-groupers), την ευκαιρία να επιτύχουν τους προσωπικούς τους στόχους, σε προσεκτικά επιλεγμένες τοποθεσίες μοναδικής ομορφιάς.

Το OCEANMAN ήδη διοργανώνεται σε χώρες όπως το Μεξικό, η Ιταλία, η Μαλαισία, η Ρωσία, η Ισπανία, η Ελβετία, το Ντουμπάι, η Γαλλία, η Κύπρος, η Κολομβία, η Βραζίλία και από το 2017 και στην Ελλάδα. Η διοργάνωση του OCEANMAN Greece αποτελεί σταθμό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και οι συμμετέχοντες μπορούν να κερδίσουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος που θα γίνει στο Μεξικό τον Νοέμβριο του 2019. Στην Ελλάδα τα δικαιώματα του brand διαχειρίζεται η εταιρία Way Out Adventures, και το 2020 αποτελεί την 4η χρονιά διεξαγωγής του OCEANMAN Greece στον ειδυλλιακό Όρμο του Οιτύλου στην καρδιά της Μάνης, στη Μεσσηνία.

Εμείς εδώ στην GU ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό την συνεργασία μας με το OCEANMAN Greece το 2017 και από το 2018 αποφασίσαμε να είμαστε Επίσημοι Χορηγοί Ενέργειας του event, γιατί αγαπάμε το κολύμπι στην πισίνα και λατρεύουμε το κολύμπι στην ανοικτή θάλασσα. Ραντεβού στο Οίτυλο το Σαββατοκύριακο 27-28.6 για το OCEANMAN Greece!

OCEANMAN. #WeAreOpenWaterSwimming

ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΧΟΡΗΓΙΕΣ

Οι αγώνες που χορηγούμε κάθε χρόνο είναι πολλοί. Η προσπάθεια όλων των διοργανωτών είναι μεγάλη και πραγματικά αξίζει να παρουσιαστούν όλοι. Αποφασίσαμε να αναφέρουμε πιό πάνω τους αγώνες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην στρατηγική προώθησης του brand μας, και ορίζουν κατά μεγάλο ποσοστό το χορηγικό μας πρόγραμμα κάθε χρονιά.

Αξίζει όμως να αναφέρουμε μερικούς αγώνες που συνεχίζουμε να είμαστε, ή έχουμε υπάρξει χορηγοί με GU Energy Gels. Ο «Δρόμος Βουνού Υμηττός» κάθε Φεβρουάριο, το «Μονοπάτι Παρνασσού» κάθε Απρίλιο, ο αγώνας κολύμβησης «Λίμνη Βουλιαγμένη» στην Λίμνη Λουτρακίου, πρόσφατα ο νέος αγώνας «H Γέφυρα» στον Ρίο-Αντίρριο, αγώνες ορεινής ποδηλασίας (ΜΤΒ), αγώνες ποδηλασίας δρόμου, αγώνες ποδηλασίας της ΠΕΠΑ, ποδηλατικά Brevets, ο αγώνας βουνού “Στα Χνάρια της Αρκούδας”, το AlpamayoPro Trail Race, το παγκοσμίου φήμης και αγαπημένο όλων «Σπάρταθλο» και πολλοί άλλοι.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε επίσης προσπαθήσει να διαφοροποιήσουμε αρκετά το μίγμα των χορηγιών μας με σκοπό να μας γνωρίσουν περισσότεροι αθλητές από περισσότερα αθλήματα. Έχουμε χορηγήσει τουρνουά tennis, αγώνες beach volley, μικρά τουρνουά basket, τουρνουά squash, αγώνες κωπηλασίας, αγώνες διάθλου, μικρούς αγώνες βουνού, μικρούς αγώνες τρεξίματος δρόμου φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αγώνες κολύμβησης σε πισίνα και σε θάλασσα, αγώνες μοτοσικλετών, αγώνες SUP κ.ά.

Συνεχίζουμε τις χορηγίες μας, γιατί ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις και να αγαπήσεις τα GU, είναι να τα δοκιμάσεις.

Ραντεβού στους αγώνες!

#GUsponsors

Σημείωση: Εάν ενδιαφέρεστε για χορηγία στον αγώνα σας, στείλτε μας ένα email πατώντας εδώ, με μια περιγραφή του αγώνα σας, κάποια χαρακτηριστικά του, τις συμμετοχές που υπολογίζετε πως θα έχει, και εμείς θα εξετάσουμε το αίτημά σας και θα σας απαντήσουμε άμεσα.