Στις μέρες μας υπάρχουν πολλά αξεσουάρ που μπορούν να σας βοηθήσουν να κουβαλάτε τα διατροφικά σας προϊόντα όταν τρέχετε. Από μικρά ή μεγαλύτερα σακίδια πλάτης και τσαντάκια μέσης, μέχρι θήκες για το χέρι που συγκρατούν μαζί και ένα παγούρι για τον ηλεκτρολύτη ή το νερό σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε ένα κατάστημα αθλητικών ειδών και θα βρείτε πολλές εναλλακτικές λύσεις. Υπάρχουν όμως φορές που θέλετε να βρείτε κάτι πραγματικά μικροσκοπικό για να παίρνετε τα gel μαζί σας, ειδικά όταν έχετε έναν αγώνα που κάθε επιπλέον βάρος μετράει.

Εδώ έχουμε επτά προτάσεις από επαγγελματίες αθλητές που μας προτείνουν τρόπους που μπορείτε να κουβαλάτε τα GU Energy Gels μαζί σας σε έναν αγώνα ή προπόνηση.

1) Aς Ξεκινήσουμε με τον Κλασικό: Τσέπες

Αυτός είναι ο πιο κλασικός, εύκολος και προφανής τρόπος. Να αναφέρουμε εδώ πως τα GU Energy Gels χωράνε σε όλες τις τσέπες, ακόμα και σε πολύ μικρές, σαν και αυτές που είναι για κλειδιά, και συνήθως βρίσκονται στο εσωτερικό μέρος των αθλητικών σορτς. Η συσκευασία του GU Energy Gel είναι ανθεκτική και δεν χρειάζεται να αγχώνεστε, απλά διπλώστε το και βάλτε το στην τσέπη σας. Δεν θα πάθει τίποτα. Καλό είναι να τοποθετείτε το gel σε τσέπη που είναι κοντά στην περιφέρεια της μέσης σας και συνήθως ακριβώς κάτω από το λάστιχο του σορτς. Αυτές οι τσέπες συνήθως βρίσκονται στο πλάι ή στο πίσω μέρος και δεν αφήνουν το gel να κουνιέται πάνω κάτω και να σας ενοχλεί.

[Μια Προειδοποίηση: Εάν πιέσετε το gel σε μια τέτοια μικρή τσέπη μαζί με το κλειδί σας, ίσως μετά από 15-20 χλμ. τρεξίματος ένα αιχμηρό κλειδί να τρυπήσει το gel -παρόλο που η συσκευασία μας είναι πραγματικά πολύ ανθεκτική- και να λερωθείτε. Δείξτε λίγη προσοχή σε αυτό.]

2) Με Παραμάνα. Δυνατή και “Old School”

Το να χρησιμοποιήσετε μια παραμάνα για να «ασφαλίσετε» το GU Energy Gel σας επάνω στο σορτσάκι σας είναι μια παλιά τεχνική των βετεράνων δρομέων στην Αμερική που ουσιαστικά μιμήθηκε τον τρόπο που έμπαινε ο αριθμός συμμετοχής επάνω στο μπλουζάκι τους. Η μέθοδος αυτή γεννήθηκε την εποχή που τα σορτσάκια δεν είχαν καθόλου τις μικρές τσέπες που έχουν τώρα. Πως θα το κάνετε:

  1. Bάλτε ένα GU Energy Gel από την μέσα πλευρά του σορτς σας, ανάμεσα στο σορτσάκι και στο σώμα σας στην περιοχή του γοφού. Το gel να είναι κοντά στο ύψος του λάστιχου.
  2. Κατανέμετε το gel έτσι ώστε τα 2/3 του να βρίσκονται κάτω από το λάστιχο του σορτς.
  3. Διπλώστε προς την έξω μεριά το επάνω κομμάτι του gel, δηλαδή το σημείο που το ανοίγετε και αναγράφει την γεύση.
  4. Περάστε την παραμάνα από το σημείο του gel που εξέχει (εκεί που αναγράφει την γεύση) και πιάστε την από το λάστιχο του σορτς σας.
  5. Σφίξτε το κορδόνι του σορτς σας και είστε έτοιμοι. Το gel θα παραμείνει εκεί χωρίς να κουνιέται ή να ενοχλεί!
3) Sports Bra. Έχει και Πλεονέκτηματα

Η υποστήριξη που παρέχει ένα αθλητικό σουτιέν έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα να προσφέρει επιπλέον αποθηκευτικές λύσεις για GU Energy Gels. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα gel στα πλαϊνά σημεία του sports bra κοντά στα πλευρά σας, ή να περάσετε ένα GU Energy Gel κάτω από το περιφερειακό λάστιχο που συγκρατεί το sports bra στην θέση του.

[Σημαντική Προειδοποίηση: Εάν έχετε ευαισθησία στο δέρμα και συγκαίγεστε σχετικά εύκολα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κάποια προστατευτική κρέμα ή stick όπως το Body Glide για να αποφύγετε τον ερεθισμό στο δέρμα σας.]

4) Στο Χέρι με Λαστιχάκι ή σε Φλασκί

Nαι ακούγεται απλό, φαίνεται έως και αστείο σε πολλούς, αλλά η αλήθεια είναι ότι δουλεύει. Το να κρατάτε ένα GU Energy Gel στο χέρι είναι η πιο απλή λύση. Τα gel μας είναι πραγματικά μικρά και βολικά και συνεπώς μπορείτε πολύ εύκολα να τα εσωκλείσετε στην παλάμη σας. Εάν προτιμάτε να τρέχετε με ελεύθερη, ανοικτή και διαθέσιμη την παλάμη σας (για να πιάσετε ένα ποτήρι νερό, για παράδειγμα) και να μην κρατάτε το gel, περάστε ένα λαστιχάκι που να το συγκρατεί και είστε έτοιμοι!

Υπάρχει βέβαια και η λύση να έχετε περισσότερη ποσότητα gel στο χέρι σας από μόνον ένα. Αυτό μπορεί να το πετύχετε κρατώντας ένα φλασκί. Ο Alex Varner, επαγγελματίας δρομέας βουνών της Nike, προτιμάει να βάζει 4-5 gels σε ένα φλασκί και να προσθέτει λίγο νερό έτσι ώστε να αραιώνει την πυκνότητα του. Εδώ στην GU συνεργαστήκαμε με την Hydrapak ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό και σχεδιάσαμε το GU Energy Flask το οποίο χωράει 5 gels, έχει ιδανικό στόμιο με μεγάλη περιστρεφόμενη βαλβίδα ροής και ταιριάζει ακριβώς στην παλάμη του χεριού σας.

[Tip για Επαγγελματίες: Χρησιμοποιώντας το φλασκί 5-Δόσεων σας δίνετε η δυνατότητα να καταναλώνετε μικρότερες ποσότητες gel πιο συχνά και να επιτυγχάνετε μια πιο εξισορροπημένη τροφοδοσία.]

5) Εφευρετικότητα, Πρακτικότητα και Στυλ

Εάν Νιώθετε τη Ζέστη
Σε ζεστές μέρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καπέλο σας για την αποθήκευση του gel. Πολύ συχνά οι επαγγελματίες αθλητές (δρομείς και κυρίως τριαθλητές) χρησιμοποιούν το καπέλο τους και τοποθετούν μέσα παγάκια για να ρίξουν την θερμοκρασία του σώματός τους. Μπορείτε να εφαρμόσετε και εσείς το ίδιο με ένα GU Energy Gel και να το περάσετε κάτω από το πλαϊνό μέρος του καπέλου σας. Εάν είναι τύπου «trucker hat» ακόμα καλύτερα, μπορείτε να ρυθμίσετε και το κούμπωμα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του και να το προσαρμόσετε όπως ακριβώς σας ταιριάζει!

Παγωμένος μέχρι το Κόκκαλο
Ένας δρομικός μύθος στη Αμερική λέει πως κάποτε σε έναν αγώνα που η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν, μια δρομέας άνοιξε το gel της και το άπλωσε στην πάνω πλευρά της παλάμης της, όπου και πάγωσε. Μετά άρχισε να γλύφει το gel από εκεί για τα επόμενα χιλιόμετρα…

Κρύος καιρός σημαίνει περισσότερα ρούχα, που σημαίνει πιο πολλές διαθέσιμες θέσεις για τα gel σας. O Caitlin Smith, ένας επαγγελματίας δρομέας της Salomon, σημειώνει πως εάν φοράτε ισοθερμικά μανίκια χεριών (arm warmers), μπορείτε πολύ εύκολα να βάλετε ένα ή δύο gel στην κάτω άκρη τους στο μέρος των καρπών, ή στην πάνω άκρη τους στο μέρος των ώμων. Επίσης, μπορείτε να περάσετε gel μέσα στα γάντια σας που θα βοηθήσει τα gel να παραμείνουν μαλακά και έτοιμα για κατανάλωση.

Σαν τον Τρελό Μέσα στη Νύχτα
Το να τρέχεις μέσα στην νύχτα εμπεριέχει μερικούς κινδύνους, αλλά προσφέρει συγχρόνως και μερικές εναλλακτικές και πρωτότυπες λύσεις για να κουβαλάτε τα gel σας, όπως για παράδειγμα ο φακός κεφαλής σας! Πιστέψτε μας δουλεύει πραγματικά ωραία αυτή η λύση και ο ιμάντας που τον συγκρατεί περιμετρικά στο κεφάλι σας είναι ιδανικός για να συγκρατήσει και ένα GU Energy Gel. Δοκιμάστε το σε ένα από αυτά τα όμορφα τρεξίματα λίγο πριν το χάραμα.

6) O Χρυσός Κανόνας: Η Lycra είναι Φίλος σας

Τα ρούχα που είναι κολλητά επάνω σας δεν είναι πλέον μόδα, είναι το καθιερωμένο. Από τεχνικά υλικά που αγκαλιάζουν το δέρμα, κάλτσες έως το γόνατο, συμπιεστικά, μέχρι τα dry-fit υφάσματα που κρατάνε μακριά τον ιδρώτα από το δέρμα σας, η γραμμή που κυριαρχεί πλέον στα δρομικά ρούχα είναι ότι έχουν γίνει εφαρμοστά. Αυτή η τάση σημαίνει και περισσότερες αποθηκευτικές λύσεις για τα GU Energy Gel. Τα κολλητά ρούχα μειώνουν το ενοχλητικό κούνημα πάνω κάτω και τα gel δεν γλιστράνε. Είναι πλέον πολλοί οι δρομείς -και ποδηλάτες- που απλά περνάνε ένα GU Energy Gel κάτω από το κολλάν τους και είναι έτοιμοι για προπόνηση.

7) Κάτω από το Καπάκι του Παγουριού

Το κλέβουμε αυτό από τους φίλους μας στον κόσμο της ποδηλασίας που πραγματικά χρησιμοποιούν αυτή την πανέξυπνη τεχνική χρόνια στους αγώνες ProTour, και κυρίως στα χρονόμετρα. Ξεβιδώστε το καπάκι του παγουριού και μετά βιδώστε το ξανά αφού πρώτα περάσετε το επάνω μέρος του GU Energy Gel κάτω από αυτό. Όταν έρθει η ώρα να καταναλώσετε το gel σας, απλά τραβήξτε το με δύναμη και η συσκευασία του GU Energy Gel θα ανοίξει σαν να το σκίζατε με το στόμα σας!