Κατά την διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, είναι πλέον συνηθισμένο οι ποδοσφαιριστές να τρέχουν περισσότερα από 11 χλμ. κατά την διάρκεια των 90 λεπτών. Σε αντίθεση με άλλα ομαδικά σπορ, το ποδόσφαιρο απαιτεί από τους παίκτες να κινούνται συνεχώς, να καλύπτουν ελεύθερους  χώρους στο γήπεδο και να τρέχουν σχεδόν για το σύνολο των 45 λεπτών που διαρκεί το κάθε ημίχρονο, χωρίς διακοπή (time-out) ή αντικατάσταση. Τα «παράθυρα» για ενεργειακή κάλυψη είναι σφιχτά και συνήθως ακολουθούνται από έντονη δραστηριότητα, δηλαδή τρέξιμο από τον ποδοσφαιριστή σε υψηλή ένταση.

Ο Josh Phillips είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με τους Colorado Springs Switchbacks. Συγχρόνως είναι και φανατικός λάτρης των δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο. Καθίσαμε με τον Josh να ακούσουμε πως χρησιμοποιεί τα προϊόντα GU για να παίρνει ενέργεια μέσα στο παιχνίδι, αλλά και όταν είναι στην ύπαιθρο και «χαλαρώνει» κάνοντας τα σπορ που αγαπάει.

Διατροφή για Προπόνηση Ποδοσφαίρου

Ο Josh προτιμάει να τρώει τέσσερα Μασώμενα Ενεργειακά Καραμελάκια (Energy Chews) με τον καφέ του πριν την προπόνηση για να γεμίζει τις ενεργειακές του αποθήκες. Κρατάει τα υπόλοιπα τέσσερα Μασώμενα Καραμελάκια διπλώνοντας την συσκευασία για να τα καταναλώσει κατά την διάρκεια της προπόνησης. Με αυτό τον τρόπο διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τα ενεργειακά του αποθέματα, ακόμα και μετά από αρκετές ώρες τρεξίματος, σπριντ, αλλαγών ρυθμού και μαρκαρισμάτων σε όλο το γήπεδο.

Μετά από κάθε προπόνηση χρησιμοποιεί Recovery Drinκ Mix με γεύση Σοκολάτα το οποίο αναμιγνύει με γάλα, και επίσης βοηθάει την αποκατάστασή του λαμβάνοντας Κάψουλες Αμινοξέων Διακλαδιζόμενης Αλυσίδας (BCAA) που βοηθούν το μυϊκό του σύστημα και το έχουν έτοιμο για την προπόνηση της επόμενης ημέρας.

Διατροφή για Αγώνα Ποδοσφαίρου

Πριν βγουν στον αγωνιστικό χώρο για να ξεκινήσουν το ζέσταμα, ο Josh τρώει μισό πακετάκι (τέσσερα) Μασώμενα Ενεργειακά Καραμελάκια (Energy Chews) και το τελειώνει λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Το ίδιο κάνουν και κάποιοι συμπαίκτες του, αν και υπάρχουν κάποιοι που προτιμούν τα κλασικά GU Energy Gels. Κατά την διάρκεια κάθε αγώνα θα καταναλώσει από τέσσερα έως οκτώ Μασώμενα Ενεργειακά Καραμελάκια (δηλαδή μια συσκευασία), τα οποία κατεβάζει με μερικές γουλιές από το ποτό της ομάδας που είναι Ταμπλέτες Ηλεκτρολυτών και το έχει φτιάξει ο διατροφολόγος της ομάδας σε θερμός, για να το πίνουν οι παίκτες γρήγορα και να διατηρούνται ενυδατωμένοι.

Γιατί Μασώμενα; Του αρέσει που έχει την δυνατότητα να τρώει μερικά μόνο, χωρίς να χρειάζεται να καταναλώσει όλη την συσκευασία… και βέβαια τρελαίνεται για την παιδική αίσθηση που προσφέρουν και την απίθανη γεύση τους! Επίσης, σύμφωνα με τον Josh, «η ποσότητα καφεΐνης που περιέχουν δεν είναι μεγάλη ώστε να σε κάνουν να τρέμεις, απλά όσο πρέπει ώστε να σε κρατάει συγκεντρωμένο στον αγώνα».

Γιατί Ταμπλέτες; Είναι η ιδανική λύση και προσφέρουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ σωστής ενυδάτωσης και αραιής πυκνότητας. Άλλα ποτά ηλεκτρολυτών είναι πολύ δυνατά και δύσπεπτα.

Σαν ένθερμος υποστηρικτής και λάτρης της υπαίθρου, ο Josh χρησιμοποιεί τα Μασώμενα Καραμελάκια και τις Ενεργειακές Βάφλες Stroopwafel για σχεδόν όλες τις δραστηριότητες και τα σπορ που κάνει στην ύπαιθρο και απαιτούν ενέργεια, ακόμα και όταν πάει για κυνήγι ή ψάρεμα.