Οι διαβητικοί Τύπου 1 κάνουν ενέσεις ινσουλίνης για να διευκολύνουν την μεταφορά της γλυκόζης μέσα στο κύτταρο, και με αυτόν τον τρόπο διατηρούν την γλυκόζη στο αίμα από το να πάει πολύ ψηλά. Αν ανέβει αρκετά η ινσουλίνη τότε οι διαβητικοί Τύπου 1 παθαίνουν υπογλυκαιμία (χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα). Μπορούν να έχουν ένα GU Energy Gel μαζί τους εάν κάποια στιγμή αισθανθούν ζαλάδα. Ta GU Energy Gels καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία την γρήγορη επαναφορά των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα σε σωστά επίπεδα και είναι πολλοί οι διαβητικοί Τύπου 1 που έχουν στείλει emails στην GU Energy Labs USA γράφοντας ότι το GU Energy Gel τους έσωσε τη ζωή (“GU saved my life”).

Η θεραπεία διαβητικών Τύπου 2 εμπεριέχει κυρίως την μείωση των υδατανθράκων σαν μια διαδικασία ρουτίνας στην καθημερινή διατροφή. Παρόλ’ αυτά, σε αθλητικές δραστηριότητες (προπόνηση ή αγώνες) όπου υπάρχουν υψηλοί καρδιακοί παλμοί, η αποθηκευμένη γλυκόζη (γλυκογόνο) και η γλυκόζη στο αίμα μας είναι που μας δίνουν ενέργεια. Όταν το σώμα μας ξεμένει από αυτά τα δύο, ο αθλητής «καρφώνει» (bonk)… σίγουρα ένα επικίνδυνο και άσχημο συναίσθημα για τον δρομέα, ποδηλάτη, τριαθλητή κλπ.

Αντίθετα με αρκετά φαγητά, το GU Energy Gel έχει γνωστή και συγκεκριμένη ποσότητα. Κάθε ένα GU Energy Gel παρέχει ακριβώς 100 θερμίδες (περίπου 25γρ. υδατανθράκων), και καταναλώνεται πλήρως κατά την διάρκεια 45 λεπτών άσκησης μέτριας προς έντονης έντασης. Εάν χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της άσκησης, το GU Energy Gel δεν θα συνεισφέρει σε ένα υψηλότερο test Α1C (HbA1c ή Γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη).

Σημαντικό: Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε κάποιο νέο πρόγραμμα εκγύμνασης ή διατροφής και είστε διαβητικός. Είναι ο αρμόδιος να σας δώσει τις πιο σωστές συμβουλές. Εάν χρειάζεστε κάποιες περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε στείλτε μας μήνυμα ή email και θα επικοινωνήσουμε με την GU Energy Labs USA για να σας παρέχουμε μια τεκμηριωμένη απάντηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι πάνω πληροφορίες έχουν δοθεί από το αρμόδιο Τμήμα Διατροφής που υπάγεται στο Τμήμα  Έρευνας & Ανάπτυξης της GU Energy Labs USA.