Το Roctane Energy Drink Mix είναι σχεδιασμένο ειδικά για τις αυξημένες απαιτήσεις που έχουν οι μεγάλης διάρκειας προπονήσεις ή αγώνες υπερ-αντοχής. Πιο συγκεκριμένα, αγώνες που διαρκούν 4+ ώρες. Το Roctane Energy Drink Mix είναι θερμιδικά πυκνό, που σημαίνει πως σας προσφέρει αρκετές θερμίδες, αφού η κατανάλωση των απαραίτητων θερμίδων κατά τη διάρκεια αυτών των αγώνων (υπερ-μαραθώνιοι, Ironman 70.3 και full Ironman) αποτελούν μια πρόκληση.

Η καφεΐνη περιλαμβάνεται στο Roctane Energy Drink Mix με σκοπό να διεγείρει το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), να αυξήσει την συγκέντρωση και να μειώσει την αντίληψη του πόνου, προσφέροντας σωματική αντοχή, μειωμένη αίσθηση της κόπωσης και αυξημένη απόδοση. Όλα αυτά τείνουν να «χαλάνε» κατά τη διάρκεια παρατεταμένων προσπαθειών. Η ταυρίνη περιλαμβάνεται για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κόπωσης της καρδιάς και των σκελετικών μυών – καθώς όπως έχει αποδειχθεί, συμβάλλει στην αύξηση της συσταλτικότητας – κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια μεγάλων προσπαθειών όπου η διαχείριση κόπωσης είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Η προσθήκη βήτα-αλανίνης και ιστιδίνης βοηθά στο να ρυθμιστεί το γαλακτικό οξύ που προκαλείται από την υπέρβαση του ορίου γαλακτικού οξέος (αναερόβιο κατώφλι) και τα αμινοξέα βοηθούν στην πρόληψη της μυϊκής βλάβης (τραυματισμού) και βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών.

Παρόλο που η φόρμουλα του Roctane Energy Drink Mix είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις αυξημένες απαιτήσεις των προπονήσεων και των αγώνων υπεραντοχής, αυτό το ποτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τη διάρκεια έντονων προπονήσεων, όπως μια προπόνηση όπου ένας αθλητής θα εκτελεί επαναλήψεις (set) στο κατώφλι του, για παράδειγμα 4 x 15’. Σε τέτοιου είδους έντονη προσπάθεια η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τη συγκέντρωση και να βοηθήσει τον αθλητή να πιέσει καθόλη την διάρκεια της προπόνησης του. Επιπλέον, αυτού του είδους η προπόνηση επειδή είναι πολύ έντονη μπορεί να είναι πρόκληση στο να καταναλώσετε αρκετές θερμίδες, κάνοντας ένα ενεργειακό ποτό πυκνό (σε θερμίδες) όπως το Roctane Energy Drink Mix, ευεργετικό και αποτελεσματικό. Συνδυάζοντας αυτό το πλεονέκτημα με την αυξημένη ικανότητα του να ρυθμίζει την αίσθηση του γαλακτικού οξέως και βοηθώντας σας να έχετε μια γρηγορότερη αποκατάσταση, το Roctane Energy Drink Mix μπορεί να ωφελήσει εργογενεσιακά πολλούς αθλητές κατά τη διάρκεια έντονων προπονήσεων.