ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ

Μέσα από την προπόνηση, γινόμαστε πιο δυνατοί, πιο γρήγοροι και μαθαίνουμε να αντέχουμε περισσότερο. Καταναλώνοντας τα σωστά θρεπτικά συστατικά, στις σωστές ποσότητες, την σωστή ώρα, χτίζουμε τους μύες μας, επιδιορθώνουμε τα σώματα μας και τελειοποιούμε την απόδοσή μας.

Είμαστε σε αναζήτηση του απόλυτου των δυνατοτήτων μας. Με έξυπνη προπόνηση και το τέλειο μίγμα συστατικών τα οποία λαμβάνονται την σωστή ώρα, μπορούμε να απελευθερώσουμε την έμφυτη και απεριόριστη αθλητική μας δυνατότητα. Η επιθυμία μας να πετύχουμε κάτι λίγο ακόμα καλύτερο, μας οδηγεί στο να ανακαλύψουμε τι να τρώμε, πόσο από το κάθε συστατικό, και πότε να το τρώμε.

Γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει τελικός σταθμός, δεν υπάρχει προορισμός, αλλά γνωρίζουμε επίσης πως κάθε μικρή σημαντική πρόοδος, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη συνειδητοποίηση των αληθινών δυνατοτήτων μας.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΑΣ

Η καινοτομία είναι ό,τι ξέρουμε. H καινοτομία είναι εκείνη που δημιούργησε την GU και ήταν αυτή που δημιούργησε το πρώτο ενεργειακό gel περισσότερο από 25 χρόνια πριν. Είναι ο λόγος που μέχρι σήμερα εξακολουθούμε να προσφέρουμε την μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων ενέργειας, ενυδάτωσης και αποκατάστασης, με την καλύτερη γεύση και την πιο πλούσια σε συστατικά σύνθεση στην αγορά. Ανέκαθεν ήμασταν σε αποστολή για να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο κάθε πλευρά της διατροφής και της θρεπτικής αξίας, που είναι και ο τρόπος μας να υπηρετούμε τους αθλητές απανταχού.

Ως επιστήμονες διατροφής, δεν μπορούμε παρά να βρισκόμαστε σε μια συνεχή διαδικασία δοκιμής, βελτίωσης, μελέτης, μέχρι να βρούμε τον τέλειο συνδυασμό. Ως αθλητές, το εργαστήριο μας είναι ο πραγματικός μας κόσμος, οι δρόμοι, τα μονοπάτια και τα γήπεδα που κάνουμε προπόνηση και αγώνες, είναι τα εξουθενωτικά μέρη που κάνουμε τις δοκιμές μας για να ανακαλύψουμε τον τέλειο συνδυασμό και να πετύχουμε αυτή την μια και μοναδική επίδοση.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΑΣ

Πιστεύουμε ότι η διατροφή είναι προπόνηση. Είναι ο λόγος, που για περισσότερο από 25 χρόνια, έχουμε κίνητρο να απαντήσουμε τρεις απλές ερωτήσεις: Τι να τρώμε; Πότε να τρώμε; Πόσο πολύ να τρώμε; Κάνουμε αυτές τις ερωτήσεις ξανά και ξανά και ξανά… κατά την διάρκεια της προπόνησης, στα μονοπάτια, στο εργαστήριο, στον τερματισμό ενός μαραθωνίου, πριν από ένα τρίαθλο, στον σταθμό ανεφοδιασμού, κατά την διάρκεια του ημιχρόνου, στην κορυφή, στο γυμναστήριο… και τι έχουμε μάθει; Πολλά.

Εκτός της προπόνησης και του αγώνα, η απάντηση μπορεί να είναι τόσο απλή όσο ένα μήλο, φουντούκια ή δημητριακά ολικής άλεσης. Αλλά με τις δοκιμές, τις βελτιώσεις, και τις μελέτες, η επιστήμη μας έχει καταλήξει ότι το σώμα χρειάζεται πολλά περισσότερα (ή αρκετά λιγότερα) για να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο την προπόνηση, τον αγώνα και την αποκατάσταση. Τα κύρια συστατικά μιας κορυφαίας επίδοσης είναι απλά και τα έχουμε διυλίσει στις βασικές τους μορφές, έτσι ώστε να πηγαίνετε μακρύτερα, να γίνεστε γρηγορότεροι, και να νιώθετε καλύτερα όταν το κάνετε.

Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΑΣ

GU for it. Αυτό το λογοπαίγνιο είναι μέρος της ταυτότητας μας εδώ στην GU και έχει αγκαλιαστεί από την κοινότητα των αθλητών που υπηρετούμε. Αντιπροσωπεύει την ανταγωνιστική, αλλά και συγχρόνως δυναμική ψυχή της GU, ένα μέρος που σπρώχνουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους τόσο στην δουλειά όσο και στο παχνίδι, γνωρίζοντας πως η χαρά είναι στην αναζήτηση και όχι στον τερματισμό. Κατανοούμε και δείχνουμε στη πράξη ότι μαθαίνουμε περισσότερα από το να κυνηγάμε κάτι, προσπαθώντας και αποτυγχάνοντας, παρά από το να μην είχαμε προσπαθήσει καθόλου. Εάν πάμε να το κάνουμε – if we GU for it – όπως έκανε ο ιδρυτής μας περισσότερο από 25 χρόνια πριν, μπορεί να καταφέρουμε αυτή την τομή, την επανάσταση… αυτή που θα μας φέρει πιο κοντά στις πραγματικές μας δυνατότητες.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ

Όταν ο Dr. Vaughan δημιούργησε το πρώτο ενεργειακό gel για να βοηθήσει την κόρη του, μια υπερμαραθωνοδρόμο, να φτάσει την απόλυτη απόδοση, η μόνη επιλογή εκείνη την εποχή ήταν μια ενεργειακή μπάρα που έμοιαζε περισσότερο με λεπτό τούβλο από πριονίδι, παρά με φαγητό. Αυτές οι βόμβες για το στομάχι ήταν δύσκολο να χωνευθούν από την κόρη του κατά την διάρκεια της προπόνησης και των αγώνων. Περιττά συστατικά δημιουργούσαν φουσκώματα και στομαχικές διαταραχές, αποσπώντας με αυτό τον τρόπο αίμα γεμάτο με οξυγόνο από τους μύες, με αποτέλεσμα να περιορίζουν την απόδοσή της.

Tο επαναστατικό ενεργειακό gel του Dr. Vaughan δημιούργησε μια εναλλακτική τροφή που περιείχε μόνο τους σημαντικούς για ενέργεια υδατάνθρακες και τα απαραίτητα αμινοξέα για την ενίσχυση των μυών. Αυτή η γλοιώδης (gooey) θαυματουργή τροφή, που το σώμα μπορούσε να απορροφήσει αμέσως, εύστοχα ονομάστηκε GU Energy Gel. Και έτσι γεννήθηκε η GU.

Από τότε, το εφευρετικό μας πνεύμα έχει συνεχίσει να μας οδηγεί προς νέες συνταγές και μικροδιορθώσεις με βάση όλα τα δεδομένα των τελευταίων επιστημονικών ερευνών. Μας δίνει κίνητρο να επεκτεινόμαστε με προϊόντα που δίνουν λύση στις ανάγκες του σώματος μας για ιδανική ενυδάτωση και αποτελεσματική αποκατάσταση. Αλλά μέσα από όλα αυτά, δεν έχουμε σταματήσει να αναρωτιόμαστε αυτές τις τρεις απλές ερωτήσεις… τι να τρώμε, πότε να τρώμε, και πόσο πολύ να τρώμε;

Ανάμεσα σε όλη αυτή την καινοτομία, τα δύο γράμματα G, U, μας φέρνουν πίσω στις ρίζες μας. Μας υπενθυμίζουν να τα κρατάμε όλα απλά… να δίνουμε στο σώμα μας μόνον ό,τι χρειάζεται, όταν το χρειάζεται και όσο πιό γρήγορα και εύκολα γίνεται.