To 1993 o Dr. Bill Vaughan δημιούργησε το πρώτο GU Energy Gel για να λύσει τις πραγματικές προκλήσεις που αντιμετώπιζε η κόρη του Laura Vaughan, μια υπερ-μαραθωνοδρόμος που δυσκολευόταν να χωνέψει τις ενεργειακές μπάρες που ήταν διαθέσιμες εκείνη την εποχή. Τροφοδοτημένος από την επιθυμία του να βοηθήσει την κόρη του να φτάσει στο υψηλότερο δυνατό αθλητικό επίπεδο, ο Dr. Vaughan βρήκε έναν τρόπο να δώσει όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειαζόταν η κόρη του μέσα σε μια εύπεπτη φόρμουλα υπό μορφή ζελέ (gel), σε μια μικρή, βολική και εύκολη στην μεταφορά συσκευασία.

Η Laura Vaughan κέρδισε τον υπερ-μαραθώνιο 100 μιλίων «Hardrock 100» το 1997. Χρειάστηκαν 37 ώρες 22 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα.

Περισσότερο από 25 χρόνια αργότερα, η GU Energy Labs εξακολουθεί να είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, τα προϊόντα της οποίας έχουν τροφοδοτήσει πρωταθλητές που έχουν ανέβει σε βάθρα, και αμέτρητους αθλητές που έχουν επιτύχει προσωπικά ρεκόρ (PRs). Ως εταιρία, έχουμε εξελιχθεί, τροποποιήσαμε τις συνταγές μας και ξεκινήσαμε νέα προϊόντα σε όλο το φάσμα της Ενυδάτωσης, της Ενέργειας και της Αποκατάστασης… ή όπως μας αρέσει να το ονομάζουμε, το GU Nutrition Matrix.

Το GU Nutrition Matrix, είναι ένα ολιστικό σύστημα διατροφής σχεδιασμένο για να βοηθήσει εσάς, τον αθλητή αντοχής, να Ενυδατωθείτε, να πάρετε Ενέργεια και να Αποκατασταθείτε (Hydrate, Energize and Recover), ωθώντας το σώμα σας στα όρια. Κάθε ένα από τα προϊόντα μας περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τα οποία χρειάζεστε για να αποδώσετε στο μέγιστο, όπως αμινοξέα, υδατάνθρακες, ηλεκτρολύτες, καφεΐνη και πρωτεΐνες.

  • Αμινοξέα: Αυτά τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών είναι ζωτικής σημασίας για την απόδοση: τα διακλαδισμένα αμινοξέα (λευκίνη, βαλίνη, ισολευκίνη) συμβάλλουν στην παραγωγή ενέργειας, αποτρέπουν την πνευματική κόπωση και ξεκινούν την διαδικασία αποκατάστασής σας. Η ταυρίνη βελτιώνει την συσταλτικότητα της καρδιάς σας, η αργινίνη αυξάνει τη ροή του αίματος με αποτέλεσμα τη βελτιωμένη παροχή θρεπτικών ουσιών στους μύες σας, η ορνιθίνη αλφα-κετογλουταρική (OKG) προωθεί την αποκατάσταση των μυών. Η βήτα-αλανίνη ρυθμίζει τα επίπεδα οξύτητας στους μυς σας με σκοπό να αποτρέψει τον πόνο και να μειώσει την κόπωση των μυών, και η γλουταμίνη βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος.
  • Υδατάνθρακες: Μια ακριβής και προσεγμένη αναλογία σύνθετων υδατανθράκων 70% (μαλτοδεξτρίνη) και 30% απλών υδατανθράκων (φρουκτόζη) παρέχει ενέργεια μέσω δύο μη ανταγωνιζόμενων μονοπατιών για την παροχή μόνιμης ενέργειας, τη βελτίωση της απορρόφησης και την αποφυγή του «καρφώματος» με ταυτόχρονη αύξηση των αποθεμάτων γλυκογόνου.
  • Ηλεκτρολύτες: Το νάτριο (ο πρωταρχικός ηλεκτρολύτης που χάνεται με τον ιδρώτα) και το κάλιο, συμβάλλουν στη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών (του νερού) και βοηθούν στην άριστη ενυδάτωση.
  • Καφεΐνη: Μια ώθηση (boost) από καφεΐνη ενισχύει την απόδοση αυξάνοντας την εστίαση (focus) και την συγκέντρωση, μειώνοντας συγχρόνως την αντιλαμβανόμενη προσπάθεια κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή των αγώνων (Rate of Perceived Exertion).
  • Πρωτεΐνη: H πρωτεΐνη ορού γάλακτος βοηθά στην αποκατάσταση των μυών και μειώνει την καταστροφή και αποδόμηση των μυϊκών πρωτεϊνών.

Αυτά είναι τα βασικά συστατικά μιας αποτελεσματικής τροφοδοσίας για δραστηριότητες και αθλήματα αντοχής, γι’ αυτό και έχουμε κάνει εύκολο για εσάς να χρησιμοποιείτε εν κινήσει όλη την γκάμα των προϊόντων μας, είτε πρόκειται για προϊόντα Ενυδάτωσης, Ενέργειας ή Αποκατάστασης.

Θυμηθείτε, όποιος και αν είναι ο αθλητικός σας στόχος, υπάρχει ένα GU για αυτόν. Αυτή είναι και η φράση από την οποία πηγάζει και το σύνθημά μας, “whatever your athletic goal, there’s a GU For It.